Otomobilde çocuğu olan şoföre saldırmıştı! ‘Pişmanım ancak küçük düşürüldüm’

ahmetbeyler

Active member
Olay, dün akşam saat 21.30 sıralarında Maltepe Kıyı Yolu Küçükyalı mevkiinde yaşandı.

Argümana nazaran, otoparktan çıkan arabanın şoförü Utku Karataş, önündeki arabanın şoförü Ş.A.’nın önüne geçmeye çalıştı. Birbirine yol vermeyen iki şoför, bu sırada tartışmaya girdi. Utku Karataş, tartışmanın akabinde hareket halindeki Ş.A.’nın kullandığı arabanın aynasını kırdı. Arabasının ortasında küçük çocuğu bulunan bayan şoför Ş.A., manzaraları toplumsal medyada paylaşınca polis harekete geçti. Utku Karataş, polisin yaptığı çalışmalar kararı Üsküdar’da yakalanarak gözaltına alındı.

“Gündeme gelme çabası”

Polisteki sözünün akabinde özgür bırakılan Karataş, olayın nasıl yaşandığını anlattı. Karataş, Ş.A.’nın kendisine hakaret ettiğini ve aracına geriden şuurlu olarak çarptığını sav etti. Karataş, Ş.A.’nın gündeme gelmek için olayı kullandığını ileri sürerek, “Videodan evvel hanımefendiye ‘Yol verir misiniz’ dedim. Zira yol hakkı benimdi, otopark çıkışında yaşandı. O da bana ‘Şerefsizim ben, inat ettim evvel ben geçeceğim’ dedi. Hakaretlerde bulundu. O o denli dedikten daha sonra ben de ‘Yol alırım, meşakkat yok’ dedim. Yanından geçtim, bir o ileri gitti bir ben. En son önüne geçtiğimde şuurlu olarak bana çarptı. Akabinde ben camı açıp, ‘Ne yapıyorsunuz, düzgün misiniz?’ dedim. Kendisi bana küfretmeye devam etti. Ben de yanımda kız arkadaşım ve arkadaşlarım olduğu için kendimi küçük düşürülmüş hissettim. Genciz, zoruma gitti söylemiş olduği kelamlar. Bunun üzerine tutanak tutmak istedim.

Bu sefer de hanımefendi bana ‘O kadar vaktim yok’ diyerek hakaretlerine devam etti. Ben de camı indirip aynasına vurdum. Sonuçta o da benim otomobilime şuurlu olarak ziyan verdi. aslına bakarsan şuurlu olmasa canın sağ olsun diyecektim. Hanımefendi çocuğunu mazeret ediyor ancak ben muhakkak çocuğu görmedim. Aracıma bilerek vururken, küfür ederken, hakaret ederken çocuğunu düşünmüyordu da ben aynaya vurunca kendini hazırlamış çocuk ağlıyor hala görüntü çekiyor. Bu büsbütün kendini gündeme getirme çabasıdır”
dedi.

“Gençliğin de verdiği bir şeyle o denli yapma gereği duydum”

Yaşanan olaydan ötürü pişmanlık duyduğunu fakat küçük düştüğü için bu biçimde reaksiyon verdiğini söz eden Karataş, “Karakoldan aradılar, gittim teslim oldum. Orada tabirimi verdim, o da söz verdi. Orada da beni kocam kapıda bekliyor, görürsün sen çıkışta diye tehdit etti. Sözden daha sonra ayrıldık karakoldan. İkimiz de birbirimizden şikayetçi olduk. Pişmanım hadiseden dolayı, gerek yoktu. Fakat beni arkadaşlarımın yanında küçümseyince ben de gençliğin de verdiği bir şeyle o denli yapma gereği duydum. Ben tahminen de onun evladı yaşındayım. Bana yanlış konuştu, küfretti” sözlerini kullandı.