Otogarda patlayıcıyla yakalanan sanıkların cezaları muhakkak oldu

ahmetbeyler

Active member
İstanbul’da, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda (Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı) 28 Nisan 2021 tarihinde silahlı terör örgütü PKK/KCK ismine patlayıcı unsur taşıdıkları savıyla polis takımlarınca yakalanan İbrahim Zal ve Ramazan Arslan ile patlayıcıları teslim olan Yaşar Samur hakkında açılan davaya İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi.

Duruşmada, tutuksuz sanık İbrahim Zal ve sanık avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Yaşar Samur ile öteki bir kabahatten tutuklu olan sanık Ramazan Arslan ise duruşmaya Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

‘Çantayı bize veren kişi ortaya çıksa alakamız olmadığını söylerdi’

Temele ait savunmalarının akabinde son kelamları sorulan sanıklar beraatlarını talep etti. Sanık Ramazan Arslan, son kelamında, “Benim o olayla alakam yoktur. O çantanın ortasında bomba olacağını bilseydim sallaya sallaya gezmezdim. Bize çantayı veren kişi ortaya çıksa bizim alakamız olmadığını söylerdi” dedi.

3 sanığa da ceza verildi

sonucunı açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar İbrahim Zal ile Ramazan Arslan’a, ‘tehlikeli unsurların müsaadesiz olarak bulundurulması ve el değiştirmesi’ kabahatinden takdir indirimi uygulayarak 3 yıl 4 ay 4’er gün mahpus cezası verdi.

Mahkeme, öteki sanık Yaşar Samur’u da ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt ismine cürüm işlemek’ ve ‘tehlikeli unsurların müsaadesiz olarak bulundurulması ve el değiştirmesi’ hatasından toplam 8 yıl 8 ay mahpus cezasına çarptırdı.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheliler İbrahim Zal ve Ramazan Arslan’ın, ‘tehlikeli hususların müsaadesiz olarak bulundurulması yahut el değiştirmesi’ kabahatinden 4 yıldan 8 yıla kadar, kuşkulu Yaşar Samur’un ise ‘tehlikeli hususların müsaadesiz olarak bulundurulması yahut el değiştirmesi’ ve ‘örgüt üyesi olmamakla bir arada örgüte yardım’ cürümlerinden 19,5 yıldan 39 yıla kadar mahpusla cezalandırılması talep edilmişti.