Ortaokulda “haremlik-selamlık” talimatı

ahmetbeyler

Active member
Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, dün öğretmenlere iletileşme uygulaması üzerinden kız ve erkek öğrencilerin farklı sıralara oturtulması gerektiğini içeren bir bildiri gönderdi.

Akın’ın gönderdiği iletide, “Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş kimi sınıfları görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin sınıflarda katiyen erkekleri erkeklerle kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı bilhassa rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa vakitte gerekli değişiklikleri yapmalarını değerle rica ederim” iletisini gönderdi. Bunun yanında Akın, resmi bir evrak da hazırlayarak, “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi prestiji ile tüm sınıflardaki oturma tertibinin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğrenciler ile kız öğrencilerin denk geleceği biçimde bir nizam oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz” yazısını öğretmenlere gönderdi.

‘Çocuklar için büyük tehlike’

Müdürün kız ve erkek öğrencileri farklı oturtma talimatına reaksiyon gösteren Eğitim-İş Bursa Şube Lideri Yeliz Toy, “Bilimden ve pedagojiden hissesini alamamış okul yöneticileri çocuklarımız için tehlikelidir. Türkiye’de cinsiyet ayrımcılığı bayanların neredeyse her gün bedelini canlarıyla ödedikleri bir düzeye gelmiştir.

Geri kalmış toplumların kıymet yargısı olan cinsiyet ayrımcılığının gelecek kuşaklarda ortadan kalkması gerekirken, bu ayrımcılığın gerici okul yöneticileri eliyle okullarda pekiştirilmesi, küçük yaşlardan itibaren çocukların cinsiyet ayrımcılığına tabi tutulması ve bunu hayatın bir kuralı üzere öğrenmelerinin yarattığı tehlike, bayanlarımızın daha uzun yıllar cinsiyet ayrımcılığı niçiniyle şiddete uğrayacağının ve hatta bu ayrımcı tavır niçiniyle hayatlarını kaybetmeye devam edebileceklerinin bir göstergesidir”
tabirlerini kullandı.

Toy, Bursa Valisi Yakup Canpolat’a müdürün nazaranvden alınması için davette bulunarak, “bu biçimdesine ayrımcı ve cinsiyetçi bir baş yapısına sahip bireylerin okul yöneticisi olarak nazaranv yapıyor olması çocuklarımızın geleceği açısından en büyük tehditlerden birisidir. Çocuklarımızın cinsiyetleri üzerinden yasal yetkilerini de aşarak cürüm işleyen bu okul müdürünü vakit kaybetmeden nazaranvden almalıdır.

Kendi çocukları için bile bir baba olarak büyük bir tehlike olan bu okul müdürünün yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü bu okulda müdür olarak kalması büyük sakıncalar taşımaktadır. Mithatpaşa Ortaokulu öğrenci velileri de kendi çocukları üzerinden yürütülen bu berbat ayrımcılığa müsaade vermemelidir”
diye konuştu.

Toy, “Eğitim İş olarak bu zihniyete geçit vermeyeceğiz” diye ekledi.