Ön seçimler, anketler ve parti paylaşımları: Posta çantasına gitme zamanı geldi.

Anje

Global Mod
Global Mod
“Yanlış yol” için yanlış rota

“Doğru yol, yanlış yol” şeklindeki kamuoyu yoklamaları beni hayal kırıklığına uğrattı; daha doğrusu, belki de daha doğru bir ifadeyle bunların medyada yer alması. Kötü rakamlar her zaman başkana kötü yansıyor gibi görünüyor. Ama bana bu soru sorulduğunda “yanlış yol” diyorum ama Cumhuriyetçilerin demokrasiye yönelik tehdidi nedeniyle. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı? – Jack Cowan
Dürüst olmak gerekirse Jack, bu sorunun hiçbir zaman büyük bir hayranı olmadım ve bu soruyu her zaman sormuyoruz. Yine de bunun bir değeri olduğunu düşünüyorum: “neden” konusunda fikir vermese bile, ulusal duyarlılık hakkında uzun süredir devam eden kaba bir göstergeye sahip olmak faydalıdır. Bu konuda başka sorularımız da var.

Neyi koruyorlar?

“Muhafazakar” teriminin eskiden belirli bir siyasi anlamı vardı. Peki bugün neyi koruyorlar? Medyanın onlar için “sağcı popülistler”, “sağcı ideologlar” ya da “sağcı radikaller” gibi daha kesin terimler kullanması gerektiğine inanıyorum. Yaptıkları artık gerçek muhafazakarlık değil. Yanlış mıyım? Çok teşekkür ederim. – Don Milletleri
“Muhafazakar”ın her zaman tutarlı, spesifik ve açık bir siyasi anlama sahip olduğu fikrine katıldığımı sanmıyorum. “Liberal” ve “ilerici”nin de tutarlı, spesifik ve net bir siyasi anlamı yoktu.

Ve en azından benim görüşüme göre, günümüzün muhafazakarları hala en temel tanıma sadıklar: gelenekler, kültür, fikirler, kurumlar, hiyerarşiler, değerler, inançlar ve daha fazlasını içeren geleneksel yaşam biçimini korumayı amaçlayan siyasi ideoloji.

Açıkçası, bugün bazı muhafazakarlar, muhafazakarların rakiplerini güçlendirme riski taşıyan demokratik bir cumhuriyet gibi belirli geleneksel kurumları korumak ile diğer muhafazakar hedefler arasında gerilim görüyor. Ancak bu, muhafazakar gelenekte eşi benzeri görülmemiş bir durum değil: Bahsettiğiniz “radikal” veya “popülist” terimlerinin ötesinde, gerici veya karşı-devrimci gibi terimler de, uzun süredir bazı şeyleri savunmada pek iyi olmayan muhafazakarları tanımlamak için kullanılıyor. – Yerleşik değerler muhafazakardır.

Peki Trump konusunda heyecanlılar mı?

Anketler Trump’ın genç, siyah veya İspanyol seçmenler arasında artan popülaritesini yansıtıyor mu?

Biden’a yönelik memnuniyetsizlik hakkında çok şey duyuyorum. Peki bu Trump konusunda mutlu ya da heyecanlı oldukları anlamına mı geliyor? —Bryan Watson
Bu onların Bay Trump için mutlu veya heyecanlı oldukları anlamına gelmiyor. Aslına bakılırsa, 2020’de Başkan Biden’ı destekleyen ancak son Haberler/Siena College anketlerinde Bay Trump’ı destekleyen seçmenlerin çoğu, Bay Trump hakkında hiç de olumlu bir görüşe sahip değil. Ayrıca gerçekten oy verdiklerini ya da geçmişte oy verdiklerini söyleme olasılıkları da çok daha düşük.