Öğretmenler bir gecede 8 bin 500 veli ile görüştü

ahmetbeyler

Active member
Eğitim konusunda Türkiye sıralamasında son sıralarda yer alan Şırnak’ta muvaffakiyet düzeyini yükseltmek ve okul-veli işbirliğini arttırmak gayesiyle Valilik ile Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

Valilik himayesinde, Ulusal Eğitim Müdürlüğü uyumunda başlatılan eğitim seferberliği kapsamında hazırlanan ‘DUY BENİ’ projesi ile öğretmen, öğrenci ve velilerin buluşması sağlandı. Projede 8 bin 500 öğretmen, ‘Bize de Gel Öğretmenim’ başlığıyla tıpkı gün 8 bin 500 meskenin kapısını çaldı, velilerle görüştü.

Öğretmenler ziyaret ettikleri konutlarda öğrencilerin durumunu görüştü, muvaffakiyetin önündeki mahzurların kaldırılması emeliyle problemleri tespit etti. Öğrencilerin muvaffakiyetinin arttırılması için veliler ile atılacak adımlar kararlaştırıldı.

‘Huzur ve inanç ortamıyla bu cins faaliyetler daha kalıcı oluyor’

Vali Ali Hamza Pehlivan da proje kapsamında kızları Irmak ve Nevra’nın öğretmenlerini meskenlerinde konuk etti. Vali Pehlivan kızlarının okuldaki durumları ile ilgili öğretmenlerle sohbet etti. 2019’da başlatılan projeye koronavirüs pandemisi niçiniyle orta vermek zorunda kaldıklarını belirten Vali Pehlivan, “bu biçimde 1 Kasım 2019’da 8 bin öğretmenimiz meskenlerin kapılarını çaldı. Hem öğrencileri ile tıpkı vakitte velilerle epey hoş muhabbetler gerçekleştirdiler. Pandemi başlayana kadar 45 bine yakın kapı çaldılar. Pandeminin tesirini azaltması ve olumlu gelişmelerin yaşanması ile bu uygulamayı bir daha başlatma konusunda mutabık kaldık. Çok şükür yakaladığımız huzur ve güvenlik iklimi bu cins adımlarla, bu cins toplumsal faaliyetlerle daha da kalıcı hale geliyor. Şırnak Başarıyor” dedi.

Öğrencileri meskenlerinde ziyaret eden Şükrü Geliş İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Esra Kılıç ise gayelerinin öğrencilerinin muvaffakiyetlerini arttırmak, veli ve okul alakasını güçlendirmek olduğunu söylemiş oldu.