Novak Djokovic’ten birinci açıklama

celikci

Active member
Novak Djokovic’ten birinci açıklama
Dönemin birinci grand slam turnuvası Avustralya Açık’a katılmak için gittiği Melbourne’de Covid kurallarını ihlal ettiği sebebi öne sürülerek vize muafiyeti iptal edilen, hakkında sınırdışı sonucu alınınca karantina oteline yerleştirilen ve açtığı temyiz davasını kazanan Sırp tenisçi Novak Djokovic, tüm bu krizin başından bu yana birinci defa açıklama yaptı.

Dünya erkekler tenisinin 1 numarası, Twitter hesabından şu bildirisi paylaştı:

“Yargıcın, vize iptali sonucunı geri almasından dolayı şad ve müteşekkirim. Yaşanan her şeye karşın kalmak ve Avustralya Açık’ta yarışmak istiyorum. Buna odaklanmaya devam ediyorum. Buraya, mükemmel taraftarların önünde, en kıymetli etkinliklerden birinde oynamak için geldim.”

AİLESİ: KORTLARA GERİ DÖNDÜ

Sırp tenisçinin ailesi ise Belgrad’da düzenledikleri basın toplantısında, Djokovic’in kortlara geri döndüğünü duyurdu. Aile, mahkeme sonucunı ‘Djokovic’in en büyük zaferi’ olarak niteledi.

NE OLMUŞTU?

Covid aşısı olup olmadığını gizleyen ve aşı zıddı açıklamalarıyla tanınan Djokovic’in, ‘tıbbi muafiyet’ sağlanarak Avustralya’ya gitmesi ülke ortasında reaksiyon çekmişti. Federal hükümet ünlü tenisçinin muafiyetini ülkeye indiği sırada iptal etmiş, bu durum da memleketler arası bir krize yol açmıştı. Avukatları ise Djokovic’in 19 Ocak’ta Covid olumlu çıkması daha sonrası bağışıklık kazandığı için aşı olup olmasa da muafiyet hakkı bulunduğunu savunmuştu.

Djokovic’in avukatlarının sınırdışı sonucuna karşı açtığı davada ise bugün ünlü tenisçinin lehine karar çıktı. Avustralyalı yargıç Anthony Kelly, Djokovic’in vizesinin Melbourne’da son anda iptal edilmesinin ‘mantıksız’ olduğuna hükmederek, dünya erkekler tenisinin 1 numarasının 30 dakika ortasında hür bırakılması sonucu verdi.

Yayımlanan mahkeme tutanaklarında, Djokovic’in hudut güvenliği yetkililerinin sorgusunda aşı olmadığını söylemiş olduği lakin yakın vakitte Covid geçirdiği için muafiyet aldığını deklare ettiğı ortaya çıktı. (DIŞ HABERLER)

ALINTIDIR