Nikki Haley’nin finansal açıklamaları konuşma ücretlerini ve diğer gelirleri gösteriyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Haberler

Eski Güney Karolina valisi ve Birleşmiş Milletler büyükelçisi Nikki Haley, kişisel mali durumlarından yaptığı açıklamaya göre, cumhurbaşkanlığına aday olmadan önceki yılki konuşma sözleşmelerinden en az 1,2 milyon dolar – ve 12 milyon dolara kadar – kazandı.

Federal Seçim Komisyonu’na Pazartesi günü yapılan açıklama, Haley’nin halen Güneydoğu’daki en büyük ev inşaatçılarından biri ve hisselerinin sahibi olduğu halka açık bir şirket olan United Homes Group’un yönetim kurulunda görev yaptığını da gösteriyor.

Neden Önemli: Çatışma görüntüsü vermekten kaçının.

Dosyalama, Bayan Haley’nin Trump yönetimi ve valilik ofisindeki deneyimlerini nasıl kazançlı özel sektör fırsatlarına dönüştürdüğünü ve bu taahhütlerin başkanlık kampanyasına nasıl taşındığını gösteriyor.

Başkan adayları, çatışma görüntüsünden kaçınmak için genellikle yarış başladıktan hemen sonra şirket yönetim kurullarından istifa eder.

Bayan Haley’nin bir sözcüsü dosyalama veya Bayan Haley’nin United Homes yönetim kurulunda devam eden hizmeti hakkında yorum yapmadı.

Bayan Haley, her biri 100.001 ila 1 milyon dolar arasında değişen ücretlere atıfta bulunan bir düzine ders listeledi. Bunlar arasında Montreal’deki İsrail ve Yahudi İşleri Merkezi, New York’taki Barclays Services Corporation ve Chicago’daki Water Street Healthcare Partners’daki etkinlikler yer aldı.

Wall Street Journal geçen ay, Bayan Haley’nin başkanlık seçimlerine girmesinden yaklaşık altı hafta sonra, 30 Mart’ta United Homes’tan yaklaşık 300.000 $ değerinde hisse senedi opsiyonu aldığını bildirdi.

Dosyalamada Bayan Haley, halka açıldığında bir birleşme yoluyla United Homes haline gelen Great Southern Homes’ta 250.000 ila 500.000 $ arasında sahibi olduğunu söyledi.

Diğer Açıklamalar: Bir kitap, danışmanlık ücretleri ve Boeing hissesi.

Bayan Haley’nin dosyası, 2022’nin sonlarında yazdığı If You Want Something Done kitabı için 100.000 ila 1 milyon dolar telif ücreti kazandığını da gösterdi. Bu, ona ilham veren kadınlarla ilgili bir dizi hikaye. Önceki iki kitap için telif ücreti bildirmedi.

Bayan Haley ayrıca, LinkedIn sayfasının “ABD ve Asya’daki büyüme aşamasındaki yıkıcı yenilikçiler için ABD merkezli bir yatırım platformu” olarak tanımladığı Prism Global Management’ta kıdemli danışman olduğunu bildirdi.

100.000 $ ile 1 milyon $ arasında değişen Prism danışmanlık ücretleri bildirdi.

Dosyalama, Bayan Haley’nin ayrıca, Trump yönetiminden ayrıldıktan sonra yaklaşık bir yıl boyunca yönetim kurulunda hizmet verdiği havacılık devi Boeing’de 250.000 $ değerinde hisseye sahip olduğunu gösteriyor. Şirketin Covid ile ilgili devlet yardımı alma kararına katılmadığını söyleyerek Mart 2020’de Boeing yönetim kurulundan istifa etti.

Shane Goldmacher raporlamaya katkıda bulundu.