Necat Ekinci’nin maksadı profesyonel boksa geçmek!

Anje

Global Mod
Global Mod
Ulusal boksör Necat Ekinci, 2024 Paris Olimpiyatları’nda madalya kazanıp, profesyonel boksa geçmeyi hedeflediğini söylemiş oldu.

Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden ulusal boksör Necat Ekinci, AA Spor Sohbetleri’ne konuk oldu.

Necat, boksa başlama öyküsünü “Mahallede ürkek bir çocuktum. Ağabeyim beni boksa başlattı. Birinci vakit içinderda boks yaparken de utangaç bir çocuktum lakin daha sonra fazlaca sevmeye başladım.” kelamlarıyla anlattı.

Kars’ta 6 yaşında tanıştığı boksun hayatının dönüm noktası olduğunu vurgulayan Necat, şu biçimde devam etti:

“yaşamım değişti. Daha yürekli bir insan oldum. Utangaç bir çocuktum, her şeyde bir adım gerideydim. Boks yaptıktan daha sonra öz inancım yerine geldi, kendime inandım. Boks, Necat Ekinci’ye biroldukca şey kazandırdı. Bir hiçken spor yaparak biroldukça şey elde ettim. Ülkemi temsil ettim, madalyalar kazandım. daha sonra vücut eğitimi öğretmeni oldum. Spor yardımıyla okudum, yoksa okumazdım. Antrenörüm daima bana takviye oldu. Hem sporu birebir vakitte okulu bir ortada götürmemize yardım etti. Boks benim her şeyimi değiştiren spor. Açıkçası ben okumazdım, rastgele bir işte çalışıyor olurdum. Amelelik de olur, her türlü işi de yapardık. Ekmeğimizi taştan çıkarırız ancak spor beni farklı biri yaptı.”

Kütahya’nın Emet ilçesinde öğretmenlik yaptığını belirten Necat, şu an Ankara’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) kamp çalışmalarını sürdürdüğünü söylemiş oldu.

Günde çit antrenman yaptıklarını ve toplam 4 saat çalıştıklarını anlatan ulusal boksör, “TOHM’da güzel çalışıyoruz. TOHM harika, yalnızca işini yapabileceğin bir yer. O komplekste çalışmak için her şey sunuluyor.” dedi.

Necat, Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil ettiğini hatırlatarak, “Tokyo’ya erkeklerde 3 atlet gitmiştik. Biz aslında hoş hazırlanmıştık. Antrenör değişikliği yaşandı, biraz o külfet oldu ancak inşallah 2024’te telafi edeceğiz.” diye konuştu.

Profesyonel boks hayali

Ulusal boksör, bundan daha sonraki amaçlarıyla ilgili “Mayıs ayında Özbekistan’da 2023 Dünya Şampiyonası var. İnşallah orada maksadımız altın madalya. daha sonra Avrupa Oyunları var, olimpiyat için kota verecek. İnşallah orada olimpiyat vizesi almayı amaçlıyorum. Her katıldığım tertipte madalya kazanıp olimpiyatlara gitmek istiyorum. Olimpiyatlarda da madalya hedefliyorum.” sözlerini kullandı.

Her amatör boksörün hayalinin profesyonel boks yapmak olduğunun altını çizen Necat, “Her atletin hayali, evvel amatörde boks yapıp daha sonra profesyonele geçmektir. Benim de o denli. Gayem, 2024 Paris Olimpiyatları’nda madalyamı alıp, profesyonel boksa geçmek. Profesyonel boksun popülerliği daha fazla. Maddi getiri olarak da hayli ileride, epeyce düzgün standartları, koşulları var. Profesyonel boks her atletin hayali.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye’de boksa karşı ön yargı var”

“Boks şiddet sporu değildir.” diyen Necat, “Tüm ailelere sesleniyorum, bunu şiddet olarak görmeyelim. Kendim için bahsedeyim, hayatımda biroldukca şey değişti. Sokakta kimselerle de dövüşmüyoruz. Bizim işimiz ringde. Türkiye’de bu mevzuda ön yargı var. Bu ön yargıyı kırarsak daha epey gelişiriz.” halinde görüş belirtti.

Necat Ekinci, şu an yaşadığı en değerli sorunla ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti:

“Türkiye’nin tüm topraklarında yaşanır ancak ben etkin ulusal sporcuyum. Kütahya Emet’te vazife yapıyorum. Orada idman yapacağım imkanım, partnerim yok. Faal sportmen olduğum için orada çalışamıyorum. Birfazlaca sportmen bu durumda. Bunu düzeltseler epeyce yeterli olur. Faal atletleri daha büyük kente, idman imkanı olan yerlere verseler daha düzgün olur. Antrenörüm de aslına bakarsan Ankara’da, fazlaca uzak kalıyoruz. O yüzden biraz zahmet yaşıyoruz. Biroldukça atlet da bu sorunu yaşıyor. İnşallah bir tahlil bulunur.”