ahmetbeyler
Active member
Malatya’nın Pütürge ilçesinde bugün saat 17.02’de 5.2 büyüklüğünde zelzele meydana geldi. Zelzelenin akabinde saat 18.37’de 3.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki sarsıntı daha oldu. Malatya’da meydana gelen sarsıntıları AFAD toplumsal medya hesabından duyurdu. 3.7’lik sarsıntının derinliğinin 4.90 km, 4.1’lik sarsıntının derinliğinin ise 7 km olduğu açıklandı.
‘Büyük sarsıntıların Çelikhan- Erkenek sınırına hakikat kayacağını söylemiş yöneticileri uyarmıştım’
Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Pütürge’de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki sarsıntı daha sonrasında toplumsal medya hesabında açıklama yaptı. Görür’ün açıklamaları şöyleki:
“Arkadaşlar, Malatya- Pütürge/Tekederesi yöresinde 5,2’lik sarsıntı oldu. Daha evvel, 12/11/2021’de de burada 4,8 sarsıntı olmuştu. Biliyorsunuz, 2020 Elazığ zelzelesinden daha sonra büyük zelzelelerin Çelikhan- Erkenek sınırına hakikat kayacağını söylemiş yöneticileri uyarmıştım. Bugünkü sarsıntı de gösteriyor ki sarsıntılar bu hatta hakikat ilerliyor. Sarsıntı vakti bilinmez ancak mahallî yöneticilerin dikkatli olup ‘Risk Azaltma Planlarını’ hazırlayıp çalışmalarını yapmasında yarar vardır. Sevgiyle.”
#Deprem
Büyüklük : 3.7 (Mw)
Yer : Pütürge (Malatya)
Tarih-Saat : 09.04.2022, 18:37:07 TSİ
Enlem : 38.1586 N
Boylam : 38.6520 E
Derinlik : 4.90 km
Detay : https://t.co/Ctu8mgJxY3@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi
— AFAD Deprem (@DepremDairesi) April 9, 2022
#Deprem
Büyüklük : 4.1 (Mw)
Yer : Pütürge (Malatya)
Tarih-Saat : 09.04.2022, 18:37:47 TSİ
Enlem : 38.1705 N
Boylam : 38.6365 E
Derinlik : 7.00 km
Detay : https://t.co/GW51nyqsou@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi
— AFAD Deprem (@DepremDairesi) April 9, 2022
‘Büyük sarsıntıların Çelikhan- Erkenek sınırına hakikat kayacağını söylemiş yöneticileri uyarmıştım’
Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Pütürge’de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki sarsıntı daha sonrasında toplumsal medya hesabında açıklama yaptı. Görür’ün açıklamaları şöyleki:
“Arkadaşlar, Malatya- Pütürge/Tekederesi yöresinde 5,2’lik sarsıntı oldu. Daha evvel, 12/11/2021’de de burada 4,8 sarsıntı olmuştu. Biliyorsunuz, 2020 Elazığ zelzelesinden daha sonra büyük zelzelelerin Çelikhan- Erkenek sınırına hakikat kayacağını söylemiş yöneticileri uyarmıştım. Bugünkü sarsıntı de gösteriyor ki sarsıntılar bu hatta hakikat ilerliyor. Sarsıntı vakti bilinmez ancak mahallî yöneticilerin dikkatli olup ‘Risk Azaltma Planlarını’ hazırlayıp çalışmalarını yapmasında yarar vardır. Sevgiyle.”
Arkadaşlar, Malatya- Pütürge/Tekederesi yöresinde 5,2’lik deprem oldu. Daha önce, 12/11/2021’de de burada 4,8 deprem olmuştu. Biliyorsunuz, 2020 Elazığ depreminden sonra büyük depremlerin Çelikhan- Erkenek hattına doğru kayacağını söylemiş yöneticileri uyarmıştım. Bugünkü pic.twitter.com/kXxJUSWfsA
— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) April 9, 2022