Musks Görev Gücü Dış Politika Siyaseti Araştırma Merkezi'nin işlenmesi ile kapanmaya başlar

Anje

Global Mod
Global Mod
Merkezdeki eylemlere aşina olan insanlara göre, ünlü bir dış politika düşünme fabrikası olan Wilson Center'ın başkanı, Elon Musk ekibi ekibinin çalışanlarının, grubun Washington merkezine gelmesinden bir gün sonra geri döndü.

Cumhuriyetçi Başkan Mark Green'in istifası ve Bay Musk Hükümeti Hükümeti Hükümeti Hükümeti Hükümeti'nin katılımıyla, Trump yönetiminin geçen ay imzalanan ve örgütü büyük ölçüde söken bir siyasi grup olan bir yürütme emri gösterdiğini gösterdi.

DOGE ekibinin üyeleri Pazartesi ve Salı günü merkezi ziyaret ettikten sonra, Trump yönetiminde siyasi randevular yoluyla misillemeyi önlemek için anonimlik durumu hakkında konuşan insanlar gibi Bay Green de dahil olmak üzere bazı yöneticiler ve üst düzey hükümet çalışanları yerinden edildi. İşgücünün yaklaşık üçte biri olan onlarca merkezin merkezi, idari izne de aktarılmalıdır.

Wilson Center'ın bariz ekipmanı, Trump hükümeti tarafından, yöneticinin kontrolü altında tarihsel olarak bağımsız olan federal kurumları ve çok daha düşük biçimlerde getirme girişimi olacaktır. Bay Musk ve görev gücü bu kurumların ve çeşitli federal makamların azaltılmasına katkıda bulundu.

Bay Green'in istifasına aşina olan bir kişi kendisine bir seçim teklif edildiğini söyledi: geri çekilme veya görevden alındı. Wisconsin Kongresi üyesi olan Bay Green, Tansania büyükelçisi ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı başkanı, şu anda Bay Trump'ın ilk döneminde çözüldü, bir yorum için Çarşamba günü gerçekleştirilemedi.

Mart ayında, merkezin yasal olarak öngörülen asgari varlık ve işlevlere indirgendiği uygulama düzenlemesine göre, Bay Green üyelere liderlerinin emre baktıklarını ve uyum için planlar yaptıklarını bir e -mail yazdı. Merkezin yürütme düzenlemesine karşı geri dönüp dönmeyeceğini söylemedi.

Wilson Center sözcüsü Ryan McKenna Çarşamba günü yaptığı açıklamada, merkezin Bay Greens'in istifası veya köpekleri hakkında hiçbir yorumu olmadığını söyledi.

Trump hükümetinden bir yetkili, Bay Green'in gönüllü olarak yeniden başladığını ve Bay Green'in yüksek bir danışmanı olan Natasha Jacome'un merkezin yeni başkanı olduğunu söyledi. Wilson Merkezi Başkanı genellikle Mütevelli Heyeti tarafından atanır, ancak son birkaç hafta içinde Yönetim Kurulu üyeleri yayınlanmıştır. Salı akşamı, merkezin web sitesi kurulun “boş” olduğunu söyledi. Beyaz Saray, Kurulun mevcut üyeliği hakkında soruları cevaplamadı.

Bay Trump, Ocak ayında, geri dönmeden önce Bay Trump'ın ilk döneminde İran için özel bir temsilci olarak görev yapan kendi randevularından birini kovduğunu açıkladı. Tennessee'nin Knoxville kentinde bir gazeteye göre, Tennessee'nin eski valisi Bill Haslam da serbest bırakıldı.

Eski Başkan Joseph R. Biden Jr.'ın Jr.

“Haftanın başında istifa etmemiz istendi,” diye yazdı, “ama anlamını görmedim.”

Yetkili, yönetim kurulu üyelerinin Bay Green'in önderliğinde “birinci sınıf” olarak hizmet ettiğini ve merkezi övdüğünü de sözlerine ekledi.

E -Mail'de Bay Green, Kongre'nin merkeze 1968'de 28. Başkan Woodrow Wilson'a bir anıt olarak kurulduğunda “özel bir tüzük ve görev” verdiğini buldu. Wilson, I. Dünya Savaşı'ndan sonra Birleşmiş Milletler'in öncülüklerini kurma rolü nedeniyle 1919'da Nobel Ödülü kazandı.

Wilson Center'ın kendisi bunu “Kongre -Charter, Burs ve Şiddet” olarak tanımlıyor. Wilson'ın kendisi bir Demokrat iken, merkez bir siyasi partiyle eşleşmiyor ve tarihsel olarak her iki tarafın üyeleri ve iki taraflı bir yönetim kurulu tarafından yönetildi. Çalışmaları için federal finansman alır, ancak özel bağışlar yaratır ve bir dizi burs ve burs kabul eder. Bununla birlikte, esas olarak akademik araştırmacılara gidenler, Haberler'daki gazeteciler de dahil olmak üzere ikamet yerine kitap projeleri üzerinde çalışan gazetecilere gittiler.

Burslar ve akademisyenler Çarşamba günü devam ediyor gibiydi, ancak uzun vadeli kaderleri belirsiz. Yeni kurulun kompozisyonuna ve merkezin yönüne bağlı olarak, bağışçılar mali desteklerini sona erdirmeye karar verebildiler.

Merkez, Washington şehir merkezindeki Ronald Reagan binasında yer almaktadır. Bu bina aynı zamanda Bay Musk, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Bay Trump'ın diğer yardımcılar bu ajansa öldüğü ve kira sözleşmesini sona erdirene kadar ABD'nin merkezinin yeriydi.

Kongre, Wilson Merkezi'ni, Bay Trump'ın Şubat ayında ele geçirdiği John F. Kennedy Sahne Sanatları Merkezi'ne benzer şekilde onurlandırdı. Kurulunu hayal kırıklığına uğrattıktan sonra Bay Trump başkan seçildi. O zamandan beri kültürel kurumu yeniden tasarlamak için bir vizyon paylaştı.

2021 yılına kadar Wilson Center'ın başkanı olarak çalışan bir Demokrat olan Bay Green'in selefi Jane Harman, Salı günü Bay Greens'in merkezine ve yönetimin kararından şikayet etti ve dış işler için katılmayan bir burs yok.

Harman, “Sadece olağanüstü bir bursu ve tüm dünyada olağanüstü bir etkisi var.” Dedi. “Kesinlikle tarafsız. Ve benim için çağrı – Kongre'yi dokuzuncu dönemimin başında bıraktım çünkü uluslararası konulara odaklanan bir sorun çözücü olan bir yere gitmek istedim.”

Lara Jakes Rapor raporları.