Murat Fırat’a Avrupa şampiyonluğu yetmedi!

Anje

Global Mod
Global Mod
Macaristan’da düzenlenen 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ulusal sportmen Murat Fırat, amacının dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda altın madalya almak olduğunu söylemiş oldu.

Grekoromen tarz 67 kiloda Avrupa şampiyonu olan Murat Fırat, şampiyonanın akabinde memleketi Şanlıurfa’ya geldi.

Fırat, AA muhabirine, şampiyona daha sonrası geldiği memleketindeki coşkulu karşılama için epeyce keyifli olduğunu belirterek, herkese teşekkür etti.

“Ben pek inanmazdım”

Avrupa şampiyonu olduğu için gururlu ve fazlaca memnun olduğunu söz eden Fırat, şu biçimde konuştu:

“Yaklaşık 12 yıl evvel güreş sporuna Şanlıurfa’da başladım. Küçükken biraz yaramazdım ve yerimde duramazdım. Ağabeyim güreş sporu yapardı, bir gün bende onunla idmana gittim. Ağabeyim de beni aslına bakarsanız gezdirmek hedefli götürmüştü salona ve o günden daha sonra güreş sporu hayatım da başlamış oldu. Yaklaşık bir yıl daha sonra katıldığım birinci şampiyonada yıldızlarda Türkiye şampiyonu oldum. Antrenörüm Esat Yanar hocam bana daima sen şampiyon olacaksın diyordu ancak ben pek inanmazdım. Yaş ilerledikçe ve şampiyonluklar gelmeye başlayınca ben de inanmaya başladım. Çeşitli kategorilerde 5 Türkiye şampiyonluğum oldu. daha sonra Ankara ASKİ Spor Kulübü’ne transfer oldum. Şampiyonaya hazırlık sürecinde kamp benim için kilomdan dolayı güç geçti. Günde 2 idman yaparak hazırlandım ve hayli şükür şampiyonada altın madalya kazanmayı başardım.”

Bu ayın 17’sinde ulusal ekip kampının başlayacağını ve orta vermeden çalışmalara devam edeceklerini aktaran Fırat, “Şimdi önümüzde Dünya Şampiyonası ve 2024 Olimpiyatları var. Maksadım şampiyon olup bayrağımı en hoş biçimde temsil etmek istiyorum. Ben hayal ettim başardım, gençler de hayallerini gerçekleştirebilir.” diye konuştu.

Antrenör Esat Yanar: “Murat’ın oyun zekası çok yüksekti”

Fırat’ı yetiştiren antrenörlerden ulusal güreşçi Esat Yanar ise 2002 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde güreş kulübünü kurduklarını anımsattı.

Murat’ın küçükken yetenekli bir atlet olduğunu gördüklerini tabir eden Yanar, şunları söylemiş oldu:

“Murat mahallede biraz yaramazlık yaptığı için annesi biraz götür gücünü harcasın demiş ve ağabeyi de salona getirdi. Biz çocukların çalışmalarında zeka düzeylerine bakarız. Murat’ın oyun zekası devasa yükseklikteti. Bize geldikten 1-2 yıl daha sonra görüntülerini gönderdiğim ünlü hocalar Murat’ın gelecekte uygun bir yerde olacağını söylüyorlardı. Ben Murat’ı Türkiye Güreş Federasyonu Lideri Erdem Eroğlu’nun ayakta gayretine benzetir ve ikinci Erdem geliyor diyordum. Murat’ın 12 yaşındayken ileride Avrupa, dünya şampiyonu olacağını herkese söylüyordum. Murat’ın şampiyon olduğu an iftar yemeğindeyim o an sevinçten ne yediğimi bile hatırlamıyorum. Murat, Şanlıurfa’da bir birincisi gerçekleştirdi ve Avrupa şampiyonu oldu. Şanlıurfa’da tüm branşlarda da şampiyonluklar bekliyorum.”