Muhammet Akdeniz’den Macaristan’da bronz

Anje

Global Mod
Global Mod
Macaristan’ın başşehri Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler özgür tarz 79 kiloda Türkiye’yi temsil eden Muhammet Akdeniz, bronz madalya kazandı.

Baş dönmesi ve mide bulantısı niçiniyle salı günü hastanede tedavi nazarann Muhammet, bronz madalya maçına çıktı.

Büyüklerde birinci kere uğraş eden Muhammet, üçüncülük maçında Letonyalı Alans Amirovs ile karşılaştı. Rakibini 8-4 yenen Muhammet, Avrupa üçüncüsü oldu.

bu biçimdece Türkiye’nin tertipteki madalya sayısı 2’ye çıktı. Ulusal sportmen Münir Recep Aktaş, hür tarz 65 kiloda bronz madalya almıştı.

Muhammet Akdeniz, karşılaşmanın akabinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, rahatsızlığı niçiniyle dün gece uyuyamadığını ve müsabakaya serumla çıktığını söylemiş oldu.

Altın madalya amacıyla Budapeşte’ye geldiğini belirten Muhammet, şu tabirleri kullandı:

“Bu madalya için yıllardır çalışıp çabalıyoruz. Gecemizi gündüzümüze kattık, inşallah daha güzellerini başaracağımıza inanıyoruz. Hocalarımıza dayanakları için teşekkür ediyorum. Bu madalyayı eşime ve kızıma armağan ediyorum. Dün gece sabaha kadar uyuyamadım, hüzünden rahatsızlandım. Birkaç serum yedim. Ona karşın çıktım uğraşımı ettim. Allah’a hayli şükür kazandık, ülkemize güzel olsun. Herkese hayli teşekkür ediyorum.”

Selahattin Avrupa 5’incisi

Erkekler hür tarz 70 kiloda güreşen Selahattin Kılıçsallayan, Avrupa 5’incisi oldu.

Selahattin, bronz madalya maçında Moldovalı Nicolai Grahmez’e tuşla yenildi.

Bayan güreşçiler mindere çıkıyor

Şampiyonada çarşamba günü bayanlarda 50, 55, 59, 68 ve 76 kiloda elemeler, çeyrek ve yarı final müsabakaları yapılacak.

50 kiloda Meskenin Demirhan Yavuz, 55 kiloda Bedia Gün, 59 kiloda Elif Yanık, 68 kiloda Aslı Demir ve 76 kiloda olimpiyat üçüncüsü Yasemin Adar Yiğit mindere çıkacak.

Çarşamba günü ayrıyeten erkekler hür tarzda karşılaşmalar tamamlanacak.

Hür tarz 61, 74, 86, 92 ve 125 kiloda repesaj ve madalya maçları gerçekleştirilecek. Ulusal güreşçiler Taha Akgül, Süleyman Atlı ve Feyzullah Aktürk altın madalya için mindere gelecek.