Müslüm Gürses vefatının 9. yılında anılıyor

Ideast

New member
Arabesk müziğin unutulmaz ismi Müslüm Gürses’in vefatının 9’uncu yılı..

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013 tarihinde kalp yetmezliği niçiniyle hayatını kaybeden Müslüm Gürses’e Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma merasimi düzenlendi.

SEVENLERİ KABRİ BAŞINDA DUALAR OKUDU

Gürses’i anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı’na saatler evvelce gelen hayranları dua ederek kabri başında Kur’an-ı Kerim okudu.

Ortalarında Gürses’e benzerliği ile dikkat çeken hayranlarının da yer aldığı kalabalık, uzun müddet ünlü sanatkarın kabri başından ayrılmadı.

“BABA TEKTİR VE EŞİ YOKTUR”

Müslüm Gürses’e benzerliğiyle bilinen Yılmaz Tunç, “Burada Müslüm Baba sevenleriyle her Pazar buluştuğumuz üzere buluştuk. Biz de buranın müdavimiyiz artık. Bugün o yüreği hoş Müslüm Baba sevenlerine, dostlarımıza hizmet ediyoruz ve bundan onur duyuyoruz. O bizim kalbimizde ve hiç bir vakit ölmeyecek. Onu yaşamaya ve yaşatmaya elimizden geldiğince gayret sarf edeceğiz, asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Müslüm Gürses’e benzemem konusuna girmeyeceğim zira Baba tektir ve eşi gibisi yoktur. Etrafımdakilerin bana bunu söylemeleri, gösterdikleri nezaketten ötürüdır. Müslüm Baba tektir ve eşi gibisi yoktur, alemin ‘Baba’dediği tek adamdır.” halinde konuştu.

“ÇAY OCAĞININ İSMİNİ KULLANMAMIZA MÜSAADE VERMEZİ, ONUN GÖNÜL GÜZELLİĞİNDENDİR”

“Müslüm Baba Çay Evi’nin ismi için Saygıdeğer Annemizden birebir müsaade aldım”
diyen Tunç, “Çay ocağının ismini bu türlü kullanmamıza müsaade vermesi, onun gönül güzelliğindendir. Saygıdeğer Anne bize gönlünü açtı, gönlü hoş bir annemizdir. O da her hafta kabre gelip ziyaret ediyordu. Bu ziyaretler sırasında ondan bu biçimde bir çay ocağı açmak için müsaade istedik. Cenab-ı Allah bana ömür verdiği sürece ismini yaşatacağım. Biz esaslı bir aileyiz. Her vilayette, köyde ya da kasabada, yurt haricinde dahil kardeşlerimiz var. Kopmaz ayrılmaz bir bütünlüğümüz vardır. Biz epeyce büyük bir aile ve epey büyük bir kitleyiz. Nereye giderseniz gidin, sokakta kalsanız bile size Müslüm Baba dostluğu yardım eder, size bir ekmeği o verir.” diye konuştu.

“MÜSLÜM GÜRSES SEVGİSİ, ANLATILMAZ YAŞANIR”

Taksici Muhammet Elçalar, “Müslüm Baba sevgisi anlatılmaz, yaşanır. Çok seviyoruz evet; tek sevgimiz, aşkımız bu. Onunla büyüdük ve ölene kadar da onu yaşatacağız. Tek emelimiz Baba’yı yaşatabilmek. Her yıl geldiğimiz üzere bu yıl da bu biçimde soğuk bir günde buradayız. Otomobilimizi yaptık, kalbimizde, telefonumuzda ve her yerimizde Müslüm Baba var. Müslüm Gürses sevgisi anlatılmaz, yaşanır; bunu yaşayan bilir. yinedan yeri cennet olsun, Allah gani gani rahmet eylesin. İnşallah öbür tarafta onu görmek nasip olur.” dedi.