Merkel’in ikizinden son taklit: Ben de emekli olacağım

celikci

Active member
Merkel’in ikizinden son taklit: Ben de emekli olacağım
Uzun bir müddetdir ‘Almanya Şansölyesi’ unvanını taşıyan Angela Merkel, geçtiğimiz aylarda düzenlenen seçimlerin akabinde emekli olacağını duyurmuştu. Artık ise Merkel’e benzerliği ile ün kazanan Ursula Wanecki, Merkel’in yolundan giderek, kendisinin de emekli olacağını deklare etti.

Wanecki, 16 yıldır profesyonel olarak Merkel’i canlandırıyor. Almanya’nın mizah gösterilerinden market açılışlarına, doğum günlerinden açılışlara ‘Merkel taklidi’ ile bakılırsav alıyor. Asıl işi vergi müracaat yardımcılığı olan Wanecki, Merkel taklidini ‘hobi’ olarak niteliyor. Wanecki’nin yapacağı son ‘taklit’ Merkel’in emekliliği olacak. 65 yaşındaki Wanecki bu yorucu ‘hobiyi’ Merkel’in nazaranvden ayrılışı ile birlikte sonlandırmayı planlıyor.

‘OJE SÜRMEYİ ÖZLEDİM’

Son senelerında dış görünüşünü Merkel’e benzetmek için itina gösteren Wanecki, artık bu biçimde bir mecburiliği olmayacağı için keyifli: Kendisi oje sürmeyi hayli özlediğini söylüyor:

“En hayli beklediğim şey, yeniden oje sürmek ve büyük küpeler takabilmek, Merkel’in asla yapmadığı bir şey. Fakat blazer ceketleri bıraksam da insanların bir süre daha bana ‘Hallo Angie’ diye bağırmayacağı manasına gelmiyor. bir süre halkın şuurundan kaybolmayacak.”

AKSAN YÜZÜNDEN ‘SESSİZ BAŞBAKAN’

Wanecki, Merkel taklidi yapmak için neredeyse hiç efor sarf etmediğini, Blazer ceket giymesinin sokaktakiler için kâfi olduğunu lisana getiriyor. Lakin Wanecki, uzun yıllar Almanya’da yaşıyor olsa da Polonya’da doğduğu için Almancayı da yavaşça bir aksanla konuşuyor. ötürüsıyla taklidi kusursuz hale getirmek için jestleri, mimikleri ve dış görünüşü kullanıyor:

“Bu niçinle, mecburî olarak sessiz bir başbakanım. Limuzinle bir yere varıyorum, kırmızı halıda yürüyorum, ellerimi onun marka eşkenar dörtgen durumunda tutuyorum, beşerler şok ortasında izliyor. Fakat ağzımı açar açmaz sır ortaya çıkıyor. kimi vakit Vladimir Putin ile konuşmak için fazlaca vakit harcadığımı ve aksanının silindiği konusunda latife yapıyordum. Bu neredeyse her vakit güldürür.”

Merkel’in kendi yaptığı işten haberdar olduğunu ve olumlu bulduğunu söyleyen Wanecki, Şansölye’nin kitabını imzalayarak kendisine gönderdiğini lisana getiriyor. (DIŞ HABERLER)

ALINTIDIR