Mecliste milletvekili yok. Hala.

Anje

Global Mod
Global Mod
Dört gün boyunca, Kongre 1859’dan bu yana uzayan Meclis Sözcüsü seçiminin içinden geçerken, Temsilciler Meclisi gerçek bir yasama organı olmaktan çok teorik bir kavram – talip olunacak bir ideal – olarak var oldu.

434 üyesi, bir konuşmacı seçilinceye kadar yemin edemediğinden, hiç kimse resmi olarak unvanlı bir temsilci değildir. 22. dönemini dolduracak olan Kentucky Cumhuriyetçi Hal Rogers değil. En genç konuşmacı olan Nancy Pelosi değil. Partisinin en üst düzey Demokrat ve konuşmacı adayı New York’tan Hakeem Jeffries değil.

Ve Kasım’da seçilen 74 yeni gelenin hiçbiri Aralık’ta göreve başlamadı ve muhtemelen Ocak’ta yasama gündemini geçirmeye başlaması bekleniyor.

Hepsi teknik olarak seçilmiş temsilcilerdir. Bir acil duruma veya krize müdahale edemezsiniz. Ve kabul edilen kurallar olmadan yasama süreci durur. Hiçbir yasa tasarısı geçirilemez, hiçbir karar alınamaz.

“Garip demek istiyorum. Sonunda Kongre’nin en genç üyesi olacak olan 25 yaşındaki Florida Demokratı Maxwell Frost, “Gecenin bir yarısı ‘Jeffries’ diye bağırarak uyanıyorum – bilirsiniz, bu şu anda kim olduğumuzla ilgili” dedi. “Ama sanırım önce bir süredir burada olan birçok üyeye gittim ve her konuda tavsiyelerini sordum. Ve kimsenin tavsiyesi yok çünkü bu 100 yıldır olmadı.

“Sanılanın aksine 100 yıldır burada olan kimse yok” dedi.

Ama yapabilecekleri şey bir konuşmacıya oy vermek. Ve sahipler. Tekrar ve tekrar ve tekrar. Ve tekrar tekrar. Ve tekrar tekrar.

Ve yeniden. En az bir tane daha gelecek.

stephanie lai raporlamaya katkıda bulundu.