Meclis’te ‘Kürdistan’ tartışması

ahmetbeyler

Active member
Türk Ceza Kanunu ve Kimi Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sıhhat, Aile, Çalışma Ve Toplumsal İşler Komisyonu’nda görüşülmeye devam ediyor. Komitede AKP ve HDP milletvekilleri içinde ‘Kürdistan’ gerginliği yaşandı.

Komite üyesi ve HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü şunları söylemiş oldu:

Bayanlara yönelik kolluk eliyle gerçekleştirilen ve cezasızlıkla sonuçlanan yalnızca azap hatası değil, aslında daha makus muamele, taammüden ve hatta hayat hakkı ihlalleri dahi gerek cezaevlerinde gerekse de toplumsal hayat içerisinde kolluk güçleri tarafınca, bilhassa de Kürdistan’da ağır işlenen hatalardır ve bu kabahatlere karşı rastgele bir yaptırım uygulanmıyor.
Bunun üzerine AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “Kürdistan diye bir şeyi kullanamazsınız” kelamlarıyla itiraz etti. ondan sonrasında milletvekilleri içinde şu diyalog yaşandı:

Pekgözegü: Kürdistan bir coğrafya ismidir, çok de hoş kullanıyorum.

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik: Kullanır kullanır, bal üzere de kullanır Sayın Tamer.

AKP’li İsmail Tamer: Tutanaklardan çıkarılmasını istiyorum.

Pekgözegü: Gidin kendi Cumhurbaşkanınıza bakın, o da kullanıyor…Sen kim oluyorsun ki? Bana neyi yapacağımı, neyi yapamayacağımı diyemezsin.”

Tartışma Kurul Lideri, eski Sıhhat Bakanı Recep Akdağ’ın müdahalesiyle bitmiş oldu.