Mansur Yavaş’tan Ümit Özdağ açıklaması: Beni rahatsız etti

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ geçtiğimiz hafta partisinin cumhurbaşkanı adayının ABB Lideri Mansur Yavaş olduğunu deklare etti. Özdağ, toplumun geniş bir kısmında Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a ilgi olduğunu ve Zafer Partisi’nin Yavaş’ı adaylık için nazaranve çağırdığını söylemiş oldu.

Husus hakkında sessizliğini koruyan, yalnızca ‘‘Ben siyasetin ortasında değilim, kendimi kamu bakılırsavlisi olarak görüyorum” diyen Mansur Yavaş, Halk TV’den İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. Yavaş, Özdağ’ın açıklamalarına da karşılık verdi.

“RAHATSIZ OLDUM”

Yavaş, şu tabirleri kullandı:

“Ben Millet İttifakı’nın belediye lideriyim. Cumhurbaşkanı adayına altılı masa karar verecek. Bunu herkes biliyor. Hal bu biçimdeyken, bu biçimde bir açıklamanın yeri yok, gereği de yok. Benimle görüşülmemiş. Bana sorulmamış. Benim fikrim alınmamış. Ben ‘Adayım’ dememişim. ‘Aday değilim’ diyorum üstelik. Buna karşın Özdağ’ın kendi gayesi doğrultusunda yaptığı bir hareket bu. Açıkçası rahatsız oldum”

“BEN SAHİDEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN MEMNUNUM”

“Ben nitekim belediye başkanlığından mutluyum. Ne açıdan mutluyum? İnanın, akşama kadar binlerce hayır duası ve teşekkür geliyor. Anket geldi; memnuniyet yüzde 80’e yaklaşmış Ankara’da. Bunların hepsi oy verir-vermez, bilemeyiz. Versin diye yapmıyoruz ki. İnsan ayırmıyoruz” diyen Yavaş, isminin cumhurbaşkanlığı adaylığı için çoğunlukla lisana getirilmesiyle ilgili de şu niyetlerini aktardı:

“TÜRKİYE ÇAPINCA HİÇ ANKET YAPTIRMADIM”

“Ortada fol yok, yumurta yok. ‘Biz işimize bakıyoruz’ diyoruz. bir daha de sağlı sollu taarruz başladı şimdiden”
diyen Yavaş, Oda TV’de yayımlanan eski manzaralarına ait olarak da, “Durduk yere ismim üzerinden bu biçimde yorumlar yapılması yanlışsız değil. Kürtlerin Mansur Yavaş’a oy verip vermeyeceğini gidin anketçilere sorun. Vallahi hiç anket yaptırmadım, Türkiye çapında. Zira bu biçimde bir şeyim yok. Lakin abone olduğumuz anketlere bakıyorum, sayılar çok yüksek çıkıyor” diye konuştu.

“ANKARA’DA KÜRTLERİN YAŞADIĞI BÖLGELERDE ANKET YAPSINLAR”

“Ankara’da Kürtlerin yaşadığı bölgeler var Haymana ve Bala’da. Orada anket yapsınlar. Seçimdilk evvelki ve şimdiki fikirlerini öğrenmek isterim”
diyen Yavaş, “Belediye ve kamu hizmeti yaparken insanların rengi, cinsiyeti, inancı sizi ne ilgilendirir? Buna göre vergi almıyorsunuz ki. Sokakta aç gezen insanın partisi ne olabilir? Bana ne yani! Bir anne çocuğuna süt götüremiyorsa kimliği ve kişiliği kimi ilgilendirir, o denli değil mi? Ben o denli bakıyorum” tabirlerini kullandı.