Manisa’nın Yunusemre ilçesinde beton fabrikasının bacası patladı

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Olay, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 9 Nisan Cumartesi günü meydana geldi.

dinilen bilgiye göre, beton fabrikasına ilişkin bacada yaşanan arıza daha sonrası sıkışan gaz patlamaya niye oldu. Ağır dumanlar çıkaran bacadan patlama niçiniyle kopan metal kesim çabucak yanda bulunan sitenin bahçesine düştü. Gündüz saatlerinde etkin olarak kullanılan alana düşen kesim kimseye ziyan gelmezken, ağır metal kesim iş makinesiyle kaldırıldı.

Öte yandan güvenlik kameraları tarafınca saniye saniye kaydedilen olay daha sonrası fabrikanın çabucak yanında bulunan iki sitenin sakinleri şikayetçi oldu.

“DÜŞEN MODÜL İNSANLARI ÖLDÜREBİLECEK AĞIRLIKTAYDI”

Olay anında epey korktuklarını söyleyen site sakinlerinden Sefa Altıngövde, “İki tane büyük patlama oldu. Patlama daha sonrasında tabi çimentolarla birlikte büyük bir toz bulutu havaya kalktı. daha sonrasında da buraya büyük bir modül düştü. Burası fabrikaların ve ömür alanının olduğu bir yer. Fabrikanın dikkatsizliği midir bilmiyoruz. Lakin fabrikadan büyük bir modül sitemize düştü. Bu alan da çocukların oyun oynadığı bir alan. Burada yalnızca bu değil, fabrikaların oluşturduğu toz, kir ve beraberinde da can güvenliğine yönelik tehlikelerden şikayetçiyiz. Site sakinleri olarak mağduruz. Çok ağır bir kesimdi. İnsanların taşıyamayacağı bir modüldü ki iş makineleriyle taşıdılar. Çok ağır bir kesimdi. 5 dakika öncesinde de sitede çocuklar oyun oynuyorlardı. Burada kimsenin ziyan görmemesi büyük bir talih. Düşen modül yere ziyan verdi ki insanları öldürebilecek ağırlıktaydı. Araçlara ya da meskene gelse önemli ziyanlar verebilirdi” dedi.

“ÇOK ŞANSLILAR ÇOLUK ÇOCUK BURADA OYUN OYNUYOR”

Metal kesimin fırladığını ve yere düştüğünü goren Arif Sevinçliler, “O gün marketten alışverişten geliyorduk. Elimde torbalarla birlikte fabrikanın karşısındaki meskenin duvarındayken bir anda büyük bir patlamayla birlikte baktığımda metal modülün 5 metre havalandığını gördüm. O anda o basınçla birlikte metal kesim havalandı. Rüzgar kuzeye esmesine karşın metal kesim güneye yanlışsız ilerlediğini görür görmez ‘Eyvah bizim konutlara hakikat geliyor’ dedim. Bir anda dehşet ortasında beklerken harikulade bir gürültüyle düştüğünü gördüm. Baktım yan siteye düşmüş. Allah’tan ki fazlaca şanslılar çoluk çocuk burada oyun oynuyor. Karşıdaki fabrika da hayli şanslılarmış ki şükretsinler bu biçimde bir ortamda kimse ölmedi. Hava gördüm resmen takip ettim kapağı. Kızım konuttaydı, meskenime gelecek sandım. Bu fabrikalar epey sakıncalı duruyor. Buna bir deva bulunması gerekiyor” diye konuştu.