Mağdur çocukların ailelerinden RTÜK ve Diyanet’e reaksiyon: Her vakit Halk TV’den takviye gördük, herbiçimde ardında duracağız

ahmetbeyler

Active member
RTÜK, Erzurum’daki Kur’an kursunda çocuklara tecavüz davasını haberleştiren Halk TV, KRT ve TELE 1’e yüzde 2 para cezası verdi. Karar, Diyanet’in şikayeti üzerine oy fazlacaluğuyla alındı. Bu karara reaksiyonlar ise peş peşe geldi.

Son olarak Kur’an kursunda mağdur edilen çocukların aileleri karara reaksiyon göstererek Halk TV’ye takviye verdi.

‘Halk TV bize epey takviye oldu’

Bir mağdur çocuğun annesi Halk TV’nin üzerine fazlaca gidildiğini duyduğunu söyleyerek, “Bazı cezalar verilecekmiş haksız yere, yayın yaptığı için ve bu davanın üzerini açtığı için, herkes üzere görmezden gelmediği için, bu konuların üzerini örtmeye çalışmadığı için. Hakikaten bunları yaptığı için üzerine gidiliyormuş. Bizim zorluk günlerimizde Halk TV bize epey takviye oldu. Buradan hepsine teşekkür ediyorum. Kimin nerede durduğu fazlaca değerli. Bizim haklı davamızda ardımızda durduğu için üzerine gidilen kurum şu anda Halk TV” formunda konuştu.

‘Ben bir anneyim, asla susmayacağım’

Bir diğer mağdur çocuğun annesi ise şu biçimde konuştu:

“Ben Diyanet’in mağdur annesiyim. Diyanet’e buradan açık açık sesleniyorum. Diyanet bu vakte kadar yapılan bu zulme niye sessiz kalmış da artık dönüp dolaşıp Halk TV’nin başına patlayacağına, kendi ortasındaki zulmü durdursun ya. niye bu iğrençliğe üç dört aydır sessiz kalıyor? Bir özür dilemeyi bize hayli fazla görüp de ayağına çekerek özür diliyor? bu biçimde bir vahşete ‘Dur’ diyeceği yerde niye bizi yahut Halk TV’yi suçlamaya kalkışıyor?

Ben bir anneyim. Ben asla susmayacağım. Diyanet’in üç beş tane kendini bilmez adamları bu türlü devam ederse beni de müftülüğün önündeki harekete zorlayacaktır, ki yapacağım bunu”

‘Diyanet bizi ikinci defa yalnız bıraktı’

bir daha bir mağdur çocuğun babası ise, Diyanet’in kendilerini ikinci sefer yalnız bıraktığını tabir etti. Mağdur çocuğun babası Diyanet’in kendilerini ayaklarına çağırdığını söyleyerek şu biçimde konuştu:

“Zannettiler ki ayağımıza çağırdık iş kapandı. Kardeşim o denli yağma yok, bu iş kapanmaz. Biz sesimizi duyurmadığımız surece bize kim ilaç olacaktı. Sağ olsun Halk TV daima ardımızda durdu ve sesimizi dünyaya duyurdu. Diyanet’ten de bir açıklama beklerdik. 4 ay oldu, 4 ay oldu, 4 ay… Neredesiniz kardeşim? Ben bağrı yanan bir babayım. Başkaları üzere bunu da susturmaya çalıştınız, susmayacağız. Susmayacak ve gereken her şeyi yapacağız. Her vakit Halk TV’den takviye gördük, herbiçimde ardında duracağız. Sayın Cumhurbaşkanım bilhassa Erzurum’a geldiğin vakit sizinle şahsen görüşmek istiyoruz. Her tarafa koşuyorsun, bu sefer de biz mağduruz. Biz mağduruz ve sizinle nitekim görüşmek istiyoruz”