Lüleburgaz’da mobilya mağazasında yangın

ahmetbeyler

Active member
Yıldırım Mahallesi’ndeki bir mobilya mağazasının depo kısmında saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa müddette satış kısmına de sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Lüleburgaz başta olmak üzere etraf ilçelerden de destek itfaiye grupları sevk edildi. İtfaiye gruplarının yangını söndürme çalışmaları sürerken, dumandan etkilenen 2 mağaza çalışanı hastaneye kaldırıldı.

Lüleburgaz Kaymakamı Salih Şanlı, Belediye Lideri Murat Gerenli ile İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal da olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını takip etti.

Denetim altına alındı

Yangın, 3 saatlik müdahaleyle denetim altına alındı. Yangında mağaza kullanılamaz hale geldi. Vali Osman Alım Lüleburgaz’a gelerek söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

1 kişinin dumandan etkilendiğini, tesis sahibinde de 2’nci derece yanıklar olduğunu söyleyen Alım, üretim ve satış yapılan tesisin ortasında epey ölçüde ahşap materyal, masa, sandalye bulunduğu için yangınla çabanın kuvvetlikle yapıldığını belirtti. Vali Alım, çıkış sebebi çabucak hemen bilinmeyen yangının denetim altına alındığını söylemiş oldu.

Yangında dumandan etkilenen personele sıhhat ve AFAD grupları müdahalede bulundu. Mağazada soğutma çalışmaları sürüyor.