Lindsey Graham diyor ki

Anje

Global Mod
Global Mod
Trump'ın önemli bir müttefiki olan Güney Carolina'dan Senatör Lindsey Graham, Pazar günü Başkan Trump'ın 6 Ocak 2021'de Kongre Binası'na baskın yapan ve bazıları emniyet görevlilerine saldırmaktan suçlu bulunan şiddet yanlısı isyancılara yönelik affına karşı konuştu.

CNN'den Dana Bash'e konuşan Bay Graham, “Her zaman şunu söyledim: Polis memurlarına saldıran insanları gördüğünüzde, yakınınızdaki halka yanlış mesaj vermiş oluyorsunuz.” “Ve bunu polis memurlarını korumak için yapmak istemezsiniz.”

“Ama onun bu gücü var” diye ekledi.

Bay Graham ayrıca eski Başkan Joeph R. Biden Jr.'ın aile üyeleri için af uygulamasını ve iki FBI ajanının son dakikada öldürülmesini de eleştirdi.

“Her iki tarafta da bundan hoşlanmıyorum ve halkın da bundan hoşlandığını düşünmüyorum”. Bay Trump ayrıca şiddet içermeyen suçlarla suçlanan isyancıları da affetti ve 6 Ocak saldırısıyla bağlantılı olarak suçlanan 1.600 kişinin neredeyse tamamına af verdi.

Bay Graham, başkanların af yetkisini halka “yanlış sinyaller” göndermek için kullanmaya devam etmeleri halinde, bu yetkinin kullanımını kısıtlamaya açık olacaklarını öne sürdü. “Çok ileri giden bir başkanı affederek nasıl yöneteceğiniz konusunda bir fikriniz varsa beni arayın” dedi.

Bay Graham, hem mevcut hem de eski başkanı, başkanlık arkadaşlarını yaygın şekilde kullanması nedeniyle eleştiren tek senatör değildi.

Connecticut Demokratı Senatör Richard Blumenthal, Bay Biden'ın, bir erkek çocuk ve annesinin öldürülmesiyle bağlantılı olarak daha önce 20 yıllık eyalet hapis cezasını tamamlamış Connecticut'lı bir adamın federal uyuşturucu cezasını atlamasını “dehşet verici” olarak nitelendirdi. “Fox News Sunday” programına katıldığı sırada Bay Trump'ın görev süresinin başında geniş kapsamlı aflar tanımasını da eleştirdi.

Kaliforniya'dan bir başka Demokrat Senatör Adam Schiff, NBC'nin “Basınla Tanışın” programına, Bay Trump'ın şiddet yanlısı isyancılar için af uygulamasının “yıkıcı bir emsal” oluşturduğunu ve eğer bu isimde bir şey varsa insanların kolluk kuvvetlerine saldırabilecekleri mesajını gönderdiğini söyledi. ve Başkanın ilgisi.

Bay Schiff ayrıca Bay Biden'ın ailesine tanıdığı genel afları da kınadı ve onların Trump ailesine “bir tür suça, suça bulaşma” ve ardından “affetme” konusunda ücretsiz lisansa sahip olduklarını önerdiklerini söyledi. kapıdan çıkış yolu. “

Bay Schiff, “Bu, bu aileye veya Beyaz Saray'da yaşayan herhangi bir aileye göndermek isteyeceğiniz bir mesaj değil” dedi.

Min Ho Kim Raporlamaya katkıda bulunuldu.