Konutuna dadanan hırsızlardan bıktı, devayı uyarıcı notlarda buldu

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Edinilen bilgiye bakılırsa, Borazanlar Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk babası inşaat personeli Tahsin Bayrak’ın kiracı olduğu mesken ve materyallerini koyduğu deposu hırsızlar tarafınca farklı vakit içinderda tekraren soyuldu. Bahçesinde beslediği tavukları, inşaat gereçleri, balkonunda çay içtiği masası ve hurdaları çalınan Bayrak, devayı meskeninin etrafına uyarıcı notlar asmakta buldu. Bayrak, konutun ve deposunun çeşitli yerlerine, “Hırsız beyefendi, yakalarsan cezanı ben keserim”, “İçeride kimi tuzaklar vardır. Sorumluluk kabul edilmez, vefat tehlikesi vardır. Hırsıza duyurulur”, “İçeride pitbull köpek vardır, sorumluluk kabul edilmez” halinde notlar yazarak astı.

“ÇAY İÇTİĞİM MASAMI ÇALMALARI ÇOK SİNİRLENDİRDİ”

Tahsin Bayrak, bugüne kadar yaklaşık 25 bin liralık mal varlığının çalındığını ve astığı notlarla hırsızlık olayının azaldığını belirterek, “Tavuklarıma kadar çaldılar. Bütün hurdalarımı, gruplarımı çalıyorlar. Çalmadık hiç bir şey kalmadı. Çok uzun vakittir devam ediyor. Artık ben bıktım. Ortalama 20-25 bin liralık mal varlığım gitti. Parayla aldığım inşaat malzemelerimi çalıyorlar. En son birisini kerestelerimi çalarken yakaladım, geri bıraktırdım. En son çay içtiğim masamı çaldılar, epeyce sinirlendim. Gelip bana ’Masa, sandalye lazım’ deseler meskenden daha hoşlarını verirdim. Bu olay beni fazlaca sinirlendirdi ve bu yazıları yazmaya karar verdim. Hırsızlığın önüne geçmenin yolu eğitimle olur. Mahpusla olmuyor. Artık devlet büyüklerimiz nasıl çözecekse bir biçimde bu olayı çözmelerini rica ediyorum. Yazıların yararı oldu. Yazılardan daha sonra bir kere hırsızlık teşebbüsü oldu. Onu da kendim gördüğüm için gereçleri çalamadan kaçtılar” dedi.