Köpeklerin saldırdığı liseliyi güvenlik nazaranvlisi kurtardı

ahmetbeyler

Active member
Ankara’nın Gölbaşı ilçesi İncek Mahallesi’nde okul çıkışı konutuna giden lise öğrencisine sokak köpekleri saldırdı. Cep telefonuyla görüntülenen olayda, 7 köpeğin içinde kalan öğrenciyi son anda güvenlik bakılırsavlisi kurtardı. Mahallede son 1 ayda 11 kişinin köpeklerin saldırısı kararı yaralandığı öğrenildi.

Olay, dün İncek Mahallesi’nde meydana geldi. Okul çıkışı yürüyerek meskenine giden lise öğrencisine, sokak köpekleri saldırdı. Bir anda 7 köpeğin içinde kalan ve büyük endişe yaşayan öğrenci, panikle koşmaya çalıştı. Bir taraftan da çığlık atarak yardım isteyen öğrenciyi, yandaki sitende bakılırsav yapan güvenlik bakılırsavlisi kurtardı. Cep telefonuyla görüntülenen hadisede talih yapıtı yara almadan kurtulan öğrenci, meskenine gitti. Manzarada, köpeklerin içinde kalan öğrencinin güvenlik gorevlisinin müdahalesiyle kurtulduğu görüldü.

Öte yandan birebir mahallede son 1 ay ortasında 11 kişinin sokak köpeklerinin saldırısı kararı çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Mahalleli duruma reaksiyon gösterdi ve köpeklerin belediye tarafınca toplanarak gdolayılmesini istedi.

‘Güvenlik müdahale etmesiydi yaralanacaktı’

Mahalleliden Osman Çiçek, 3 gün evvel birebir yerde köpeklerin saldırısı kararı yaralandığını söylemiş oldu. Çiçek, “Markete giderken bir sürü halinde yaklaşık 20 köpeğin saldırısına uğradım. Bacağımdan ve elimden ısırdılar. çabucak sonrasında hastaneye gittim. Kuduz aşısı yaptırdım. İsimli rapor alarak şikayetçi oldum. Bu civarda yaklaşık 100 köpek var. Bizim talebimiz belediyenin süratli biçimde bu köpekleri toplaması ve barınağa götürmesi. şimdi her gün akın oluyor. Bugün de bir taarruz oldu. Liseli bir genç kıza saldırdılar. Güvenlik müdahale etmeseydi önemli bir biçimde yaralanacaktı. Şu an o kızımızın durumu iyi” dedi.

‘Can güvenliğimiz yok’

Sitede güvenlik bakılırsavlisi olarak çalışan Naile A. ise 3 yıldır sitede bakılırsav yaptığını anlatarak, “Defalarca bu civarda köpek hücumlarına maruz kaldım. Allah korudu faydalanmadım; fakat etrafımı çembere alıp saldırmaya çalıştılar. Burada çalışan biroldukca insan ekmek parasını terk edip gitmek zorunda kaldı bu ataklardan dolayı. Can güvenliğimiz yok. Son 1 ayda hastaneye gdolayılen yaklaşık 11 kişi oldu. Artık tedirginiz, buradan geçemiyoruz. Bu olaya bir tahlil bulunsun istiyoruz” diye konuştu.