Koca’nın hastanesi için imar planı değişti

ahmetbeyler

Active member
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi için imar planı değiştirdi. Bakanlık, İstanbul Üsküdar’daki Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi’nin çabucak yanında yer alan 4 bin 164 metrekarelik alanı konut alanı ve ortaöğretim tesisleri alanı statüsünden “yüksek öğretim tesisi alanına” dönüştürdü.

İmar planı raporunda plan değişikliğinin Medipol Üniversitesi için yapıldığını belirtilerek, “Değişikliğe husus alan 4 bin 164 metrekare olup üniversite hastanesi kullanmasına uygun olarak yüksek öğretim tesis alanı olarak planlanmıştır” denildi. Alanın yapılaşma şartı ise zemin+5 kat olarak belirlendi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine bakılırsa, Medipol için imar planları değiştirilen alanın 721 metrekarelik kısmı Medipol’ün kurucu vakfı Türkiye Eğitim Sıhhat ve Araştırma Vakfı’na (TESA) ilişkin olduğu ve 2 bin 720 metrekarelik kısmının ise Maliye Hazinesi’ne ilişkin olduğu açıklandı. TESA, alanın Maliye Hazinesi’ne ilişkin kısmını ise eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere ihaleyle kiraladı.

OKUL İÇİN BAĞIŞLANMIŞTI

Ancak Medipol’ün Maliye Hazinesi’nden kiraladığı alanın bir kısmı de daha evvel tartışmalara niye olmuştu. Ş.E. isimli bir yurttaş, geçen senelerda Medipol Hastanesi’nin otoparkı olarak kullanılan alanın babası tarafınca okul yapılması için kamuya bağışlandığı belirterek dava açmıştı.

İstanbul Anadolu 31’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davada, yerin durumunun tespit edilmesi için bir de uzman raporu hazırlatıldı. Raporda, yerin sahibi tarafınca 1994’te ortaokul alanı olarak kullanılmak üzere Maliye Hazinesi’ne bağışlandığı fakat yerin hedefine uygun kullanılmadığı vurgulandı. Ş.E. ise yerin 2016’nın sonuna kadar arazinin atıl bırakıldığını akabinde da Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafınca otopark olarak kullanılmaya başladığına dikkat çekti. Ş.E., yerin 1994 ile 2017 yılları içinde atıl bırakıldığını belirtti. Emeline uygun kullanılmayan yerin kendilerine iade edilmesini talep etti.