KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Akıncı’ya bakılırsa Tatar Ankara’nın papağanıdır

celikci

Active member
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Akıncı’ya bakılırsa Tatar Ankara’nın papağanıdır
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, selefi Mustafa Akıncı’nın kendisi için nisan ayında sarf ettiği “Ankara’nın papağanı” kelamlarına karşılık verdi.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Konya’ya giden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, gazetecilerle bir ortaya geldi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantının başında, Kıbrıs’ın Osmanlı topraklarına katılışı ve KKTC’nin kuruluşuna kadarki süreyi özetleyen Tatar, Kıbrıs Rum kısmı ile Birleşmiş Milletler ve memleketler arası toplumun, 50 yıldır Ada’da federasyon kurmaya yönelik yürüttüğü orta buluculuk çalışmalarının, yalnızca vakit kaybına dönüştüğünü ve sonuçsuz kaldığını belirtti.

‘İKİ DEVLETLİ KIBRIS’A ODAKLANDIK’

Bundan daha sonraki evrede politik olarak yalnızca iki devletli, iki toplumlu, egemenlik üzerine konseyi bağımsız bir devlet üzerine odaklandıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Benim Cumhurbaşkanı olmamla yeni bir periyot başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmalarında buna sık sık değinmiştir. Ne demiştir? ‘Sayın Tatar ile yeni bir devir başlamıştır, Kıbrıs’ta bir tarih yazılmıştır. 50 yıldır Kıbrıs’ta bir federasyon bulma çalışmaları boşa çıkmıştır.’ dedi. Ben bir sefer daha Türkiye’ye teşekkür etmek istiyorum. Kıbrıs Türkü her vakit Türkiye’nin takviyesi ile var olmuştur. Bizim cetlerimiz birebir atalardır. Şu anda da söylemiş olduğimiz, Kıbrıs’ta federal temele dayalı bir paydaşlıktan çok hâkim eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki devletli iş birliği ile bir muahedenin olacağını daima bir arada vurgulamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’YE VEFA BORÇLUYUZ’

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ada’da Türk askerlerinin varlığının, barışın garantisi olduğunu vurguladı. Tatar, eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, nisan ayındaki Cenevre görüşmeleri öncesinde, kendisi için sarf ettiği “Ankara’nın papağanı” kelamlarına karşılık şunları söylemiş oldu: “Türkiye’ye biz vefa borçluyuz. Benim muhaliflerim var başta Akıncı, her gün bir şeyler söyler. Tatar kimdir? Tatar, ona göre Ankara’nın papağanıdır. Bakın zihniyete, sen kimin papağanısın Sayın Akıncı? Sen kime çalışırsın, senin maksadın nedir? Boş bir maksat. Benim maksadım; ana vatanın dayanağıyla Kıbrıs halkına daha fazla refah memnunluk, inançlı bir gelecek vermek için uğraşıyorum.” (AA)

ALINTIDIR