Kimi vilayetlerde eğitime kar niçiniyle orta verildi

ahmetbeyler

Active member
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün dün ihtarda bulunduğu Isparta’da saat 15.00 sıralarında başlayan kar yağışı, kentte tesirli oldu.

Kar yağışı ile bir arada belediye, Vilayet Özel Yönetim ve Karayolları grupları yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışması başlattı.

Kent merkezinde kar kalınlığı 7, yüksek kesitlerde ise 10 santimetreye ulaştı.

Isparta Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentte birinci ve orta dereceli okullar, özel ana okulları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, çeşitli kurslar, şoför kurslarının perşembe 1 gün orta verildiği kaydedildi.

Kamu kurum kuruluşlarında çalışan engelliler ile gebelerin de 1 gün idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi. Kar yağışının sabah saatlerine kadar tesirli olacağı, gerekmedikçe özel araçlarla trafiğe çıkılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Sinop

Sinop’ta ağır kar yağışı beklentisi niçiniyle tüm ilçelerde taşımalı eğitim yapılan okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik datalara göre kentte yarın kar yağışının tesirli olmasının beklendiği kaydedildi.

Yağış beklentisi niçiniyle tüm ilçelerde taşımalı eğitime 3 Mart perşembe günü orta verileceği vurgulanan açıklamada, vatandaşlardan buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar üzere olumsuz durumlara karşı dikkati olmaları istendi.

Burdur

Burdur Vilayet Hıfzıssıhha Şurası tarafınca yapılan açıklamada, ağır kar yağışı niçiniyle buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamlar üzere oluşması mümkün risklerden dolayı vilayet genelinde eğitime bir gün orta verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, “Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel anaokullarında, özel eğitim anaokullarında, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde; yüz yüze eğitim faaliyetlerinin rehabilitasyon merkezlerinin, yaygın eğitim kurslarının ve tüm özel kursların yüz yüze eğitimlerine, Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğüne bağlı kreş ve gündüz bakım konutlarında hizmete, Burdur merkez ve ilçelerinde misyonlu fiziki mahzuru olan tüm engelliler, bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını olan, gebe ve on yaş altı çocuğu olan kamu çalışanları bir gün müsaadeli sayılmasına karar verilmiştir” sözleri yer aldı.

Muğla/Kavaklıdere

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı daha sonrası temel eğitim, orta eğitim ve yaygın eğitime bir gün orta verildi.

Kavaklıdere İlçe Hıfzıssıhha Heyetinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesine karşı 3 Mart Perşembe günü ilçemiz genelinde Temel Eğitim, Ortaöğretim ve Yaygın Eğitim Kurumlarında eğitim ve öğretime orta verilmesine; kamu kurumlarında çalışan engelli ve gebe işçinin de idari müsaadeli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da kar yağışı niçiniyle yüz yüze eğitime yarın orta verildiği bildirildi.

Vali Gökmen Çiçek, Twitter hesabından paylaştığı iletide, şu sözleri kullandı:

“Afyonkarahisar’da devam eden ağır kar yağışı ve sabaha gerçek oluşacak buzlanma niçiniyle, tüm vilayet genelinde okullar bir gün mühletle tatil edilmiştir. Tüm öğrencilerin, bir günlük kar tatilini kitap okuyarak geçirmesini istiyoruz.”

Denizli

Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise, “İlimizdeki olumsuz hava koşulları insan sıhhati ve trafik güvenliği açısından riskler oluşturabileceğinden 03.03.2022 Perşembe günü bir gün müddetle; Tüm düzeydeki okullarda yüz yüze eğitime orta verilerek uzaktan eğitime geçilmesine, ayrıyeten tüm kamu ve kuruluşlarında çalışan gebe ve engelli işçimizin idari müsaadeli sayılmasına valiliğimizce karar verilmiştir” denildi.

Konya’nın 9 ilçesinde eğitime orta

Konya’nın 9 ilçesinde kar yağışı niçiniyle yarın yüz yüze eğitime orta verildiği bildirildi.

İlçe Hıfzıssıhha Heyetlerince alınan karara göre, Beyşehir, Yunak, Doğanhisar, Tuzlukçu, Akşehir, Kadınhanı, Hüyük, Seydişehir ve Bozkır ilçelerinde ağır kar yağışı niçiniyle tüm birinci ve orta dereceli okullar ile liselerde bugün uzaktan eğitim yapılacak.

Uzaktan eğitim sonucu alınan ilçelerde, engelli ve gebe kamu nazaranvlileri idari müsaadeli sayılacak.

Kütahya/Dumlupınar

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde ağır kar yağışı ve yollarda meydana gelebilecek buzlanma riski niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Kütahya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve yollarda meydana gelebilecek buzlanma riski niçiniyle Dumlupınar ilçemizde 3 Mart Perşembe günü eğitime 1 gün mühletle orta verilmiştir. Kamuoyuna hürmetle duyurulur.” denildi.

Uşak/Banaz

Uşak’ta akşam saatlerinde tesirini arttıran kar niçiniyle okullara 1 gün orta verildi.
Uşak’ta akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Banaz ilçesinde şiddetini arttıran kar yağışı, ana arter ve sokaklarda aksaklıklara sebep oldu. Bu kapsamda Banaz Kaymakamlığı, resmi toplumsal medya hesabından okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.