Kılıçdaroğlu’ndan ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti’ yorumlarına cevap

ahmetbeyler

Active member
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi muharriri Ruhat Mengi‘nin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partisinin küme toplantısında yaptığı “Ya bana katılın, ya yolumdan çekilin” çıkışıyla cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan ettiği yorumlarına ait açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun röportajından ilgili kısım şöyleki:

“Ya bana katılın, ya yolumdan çekilin” sözünüz hâlâ tartışılıyor. Bilhassa iktidar medyası daima olarak “Net bir biçimde adaylık açıklaması yaptı” diyor. Siz “eğer ittifak beni cumhurbaşkanı adayı gösterirse kabul ederim” kelamını birinci vakit içinderda bana verdiğiniz röportajda söylemiştiniz. Artık soruyorum, üstteki sözünüzle sahiden adaylığı mı kastettiniz?

-Bu fazlaca kısa, içi dolu dolu bir manifesto. Bu manifestonun tarihi pahası var, hem de Türkiye’nin ortasında bulunduğu durumu da gösteriyor ve bu manifesto hem de sağduyulu bütün insanların hangi partiden olursa olsun nazaranve davet edilmesi manifestosudur. Bütün vatandaşlarımızın bana katılmalarını istiyorum zira bana katıldıkları vakit şunu söylüyorum; onlara daha hoş, her insanın iş güç sahibi olduğu, daha uygar, prestiji olan, demokrasisi gelişmiş bir Türkiye, 5’li çetelere çalışan değil kendi halkına hizmet eden bir iktidar vaat ediyoruz. Bana katılmayacaksanız yolumuzdan çekilin zira biz iktidara yürüyoruz.

Yani bu o denli net bir adaylık açıklaması falan değil?

– Hayır bu bir adaylık açıklaması değil, bu bir manifesto.

Ama cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da kesin kararlısınız.

Gerçekten büyük bir içtenlikle söylüyorum, sonucu 6’lı masa olarak birlikte alacağız, bir kişinin çıkıp “ben adayım” demesi asla yanlışsız değil. Son yayınladığımız bildiride cumhurbaşkanı adayının niteliklerini saydık, bu niteliklere sahip olan birini seçeceğiz. 6 önderin tarihî bir sorumluluğu var, hiç birimiz kendi partimizin gözüyle olaylara bakmıyoruz, hepimiz ortak olarak Türkiye’nin geleceğini düşünüyoruz.

Diyelim ki 6 kişi cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşamadı. bu biçimde ne olacak?

Anlaşacağız, kesinlikle anlaşacağız.