Kılıçdaroğlu: Talanın ucu saraya dayanıyor. Peker bunu aydınlığa çıkardı

ahmetbeyler

Active member
Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın başkanlığındaki iktidar, Türkiye’de demokrasiyi askıya almış durumda. Biz demokratik yollarla demokrasiyi güçlendirerek hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş çıkacak; Osman Kavala’nın da çıkması lazım, AİHM sonucu var

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) sonucunı hatırlatarak, eski HDP eş genel lideri Selahattin Demirtaş ve Seyahat tutuklusu iş insanı Osman Kavala’nın tahliye olması gerektiğini söylemiş oldu.

Kılıçdaroğlu Bahçeli ile ilgili soruya da cevap verdi

MHP Genel Lideri Bahçeli’ye ait soruya da cevap veren Kılıçdaroğlu “neden? E oy kaybediyor. Samimi olan bütün davacılar bizim yanımızda. Biz onlarla birlikteiz” dedi.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında Enver Aysever’in sorularını yanıtladı.

CHP başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyleki:

“Bu toplumun sağ duyusuna güveniyorum. Kimin neyi ne hedefle yaptığının farkındayız. Vatandaşa sükunet etmek düşüyor. Ortada cam çerçeve indirilecektir, toplumun beğenmediği olaylar gerçekleşecektir, bundan uzak durmamız gerekiyor.

Erdoğan’ın başkanlığındaki iktidar, Türkiye’de demokrasiyi askıya almış durumda. Biz demokratik yollarla demokrasiyi güçlendirerek hayata geçireceğiz.

6 siyasi önder daima birlikte demokrasi konusunda uzlaştık. Sorun parti sorunu olmaktan çıktı, sorun Türkiye sorunu. Türkiye’ye demokrasiyi kesinlikle getirmeliyiz. İnsanların özgürce yazabildikleri, süratle kalkınan bir Türkiye… Millet masası bu ülkeye demokrasiyi kesinlikle getirecektir. Türkiye’ye huzur gelmesi lazım. Türkiye’yi bir daha inşa edeceğiz.

HDP masada yok. Vakti gelince konuşuruz. Mithat Beyefendi (Sancar) saygın bir bilim insanı, niye konuşmayalım. Türkiye kucaklaşır, haklıyla kucaklaşmayan bir insan siyaset yapabilir mi?

Enver Aysever: Devlet Bahçeli Beyefendi bugün şahsınıza yönelik fazlaca sert konuştu. Neredeyse tırnak içerisinde sizden hesap soracağım dedi. Vatan hainliği ile muadil haline getirdi. Buna ne diyeceksiniz?

‘Ben ona Başbakan ol dediğimde niye olmadı? Şimdiden soralım. Niçin? Sayın Bahçeli’nin bana yönelik halini ben anlarım. neden? E oy kaybediyor. Samimi olan bütün davacılar bizim yanımızda. Biz onlarla birlikteiz. Vatanseverlik ülkücülükse biz de davacıyız. dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Niçin kardeşim?’

Sedat Peker bunu aydınlığa çıkardı, yer, vakit, saat veriyor…”

Cumhuriyet’in yüzüncü yılına partimizle gireceğiz. Dünyanın en esaslı partisiyiz. Tek başına iktidar olmasa da uzun senelerca hayatış partidir. Niyet özgürlüğü için demokrasi için çaba etmiştir.

“Selahattin Demirtaş çıkacak, Osman Kavala’nın da çıkması lazım. AİHM sonucu var”
Talan o kadar yaygınlaştı ve kirlenme o kadar kıymetli boyutlara ulaştı ki bu yargıya da sıçradı. aslına bakarsan devleti yönetenler baştan aşağı aslına bakarsan kirli, içlerindeki bir kaç düzgün insan ya ayrıldı ya bir kenarda bekliyor. Lakin en dorukta oturan hiç rahatsız olmuyor, keyfi yerinde.

Sedat Peker konuşmasın diye tedbir almaya çalışıyor. Kendi etrafındaki adamlar aslına bakarsanız malı gdolayıyor, niye istifa ediyorlar, endişeden…İstifanın niçinini biliyorum, ucu saraya dayanıyor.

Siyasi davalardan haksızlığa uğrayan her kişi için adalet tecelli edecek. Selahattin Demirtaş çıkacak, Osman Kavala’nın da çıkması lazım. AİHM sonucu var.