Kılıçdaroğlu: Altı önder birebir şeyi söylüyoruz

ahmetbeyler

Active member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “En büyük gücümüz de sizlersiniz. Sizlerden güç alıyoruz. Sizlerle yola çıktık. Sizlerle Türkiye’yi büyüyeceğiz ve aydınlatacağız” dedi. beraberlik iletisi veren Kılıçdaroğlu, “Başkaları ne derse desin bu hoş ülkeye demokrasiyi getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bunu yapacağız, birlikte, birlikte yapacağız. Bundan emin olmanızı isterim” diye konuşmasını sürdürdü.

Kent girişinde beni karşılayan Amasyalılara teşekkür ediyorum. Düzelteceğiz bu ülkeyi; hep beraber, hep beraber… https://t.co/gYOp09JZaH pic.twitter.com/A6qq0XWXEg

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) August 30, 2022

Kılıçdaroğlu Amasya’da coşku ile karşılandı

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam Kanaat Başkanları ile yapacağı program kapsamında Amasya’ya geldi. Amasyalılar, Kılıçdaroğlu’nu kentin girişinde “Umudun ismi Kılıçdaroğlu”, “Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu” sloganları ile karşıladılar.

Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan Amasyalı yurttaşlara seslendi. beraberlik iletisi veren Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuvvetli bir devlettir. Bugün ortasında bulunduğu durum hayli parlak değildir. Lakin biz babalarımızın, dedelerimizin bize miras bıraktığı bu ülkeyi büyüteceğiz, güçlendireceğiz. Bu ülkede daima birlikte, birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu biçimde:

“ATATÜRK’Ü ANDIK: Bugün 30 Ağustos, tarihimiz açısından son derece kıymetli bir gün. Sabahleyin devlet erkanı olarak Anıtkabir’e gittik. Bu ülkenin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andık. Bugün 30 Ağustos. Geleceğimiz için gayret ettiler babalarımız, dedelerimiz. Onlar bize hoş bir Türkiye’yi armağan ettiler. Bağımsız bir ülkede, bayrağımızın altında, hoş vatanımızda, güzelce yaşayalım diye.

“30 Ağustos’ta Amasya’ya gelmek benim için de bir ayrıcalıktır”

Bugün Türkiye fazlaca kamplaştı. Bu kamplaşmadan Türkiye’yi çıkartmamız lazım. birlikte, birlikte çıkaracağız. Bizim Kurtuluş Savaşı sürecinde Amasya’nın fazlaca değerli bir yeri vardır. Bu niçinle 30 Ağustos’ta Amasya’ya gelmek benim için de bir ayrıcalıktır. Amasya’ya yine geleceğim. Bu akşam kanaat liderleri ile birlikte olacağım. Daha evvel gençlik kolları liderimiz bir kazada hayatını kaybetti. Onun da ailesini ziyaret edeceğim, başsağlığı dileyeceğim. Bu da benim insani vazifemdir.

“Babalarımızın dedelerimizin bize miras bıraktığı bu ülkeyi büyüteceğiz”

Hepiniz beğenilen geldiniz. Gurur verdiniz. Bir şeyi sakın unutmayın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuvvetli bir devlettir. Bugün ortasında bulunduğu durum hayli parlak değildir. Lakin biz babalarımızın, dedelerimizin bize miras bıraktığı bu ülkeyi büyüteceğiz, güçlendireceğiz. Bu ülkede daima birlikte, bir arada yaşayacağız. Öbürleri ne derse desin bu hoş ülkeye demokrasiyi getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bunu yapacağız, birlikte bir arada yapacağız. Bundan emin olmanızı isterim.

“Siz güç verirseniz tamamını Allah’ın müsaadesiyle çözeceğiz”

Benim umudum da bu ülkenin insanları. Artık bu ülkede ayrışmaya yer yok, birlikte olmak zorundayız. Arbedeye yer yok, birlikte olmak zorundayız. bir arada olmak zorundayız. Şayet biz daima birlikte beraber olursak yenmeyeceğimiz hiç bir güç yoktur. Türkiye, yoksullaştı, ayrıştı farkındayım. Türkiye, hengameli bir noktaya taşınmak isteniyor, farkındayım. Türkiye’de derin bir yoksulluk var. Bunun da farkındayım. Ancak farkında olmak yetmez, siz güç verirseniz tamamını Allah’ın müsaadesi ile çözeceğiz.

“Altı başkan birebir şeyleri söylüyoruz”

Altı önder bir ortadayız. Altı önder birebir şeyleri söylüyoruz. Altı başkan de kararlıyız, birlikte Türkiye’nin problemleri çözeceğiz. En büyük gücümüz de sizlersiniz. Sizlerden güç alıyoruz. Sizlerle yola çıktık. Sizlerle Türkiye’yi büyüteceğiz ve aydınlatacağız.”