Kardan beyaz perdede sinema izlediler

ahmetbeyler

Active member
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Direktörleri Derneği’nce Ardahan’ın Çıldır ilçesinde ‘Kardan Beyaz Perde Sinema Festivali’ düzenlendi. Sinema gösterimleri için buzla kaplı Çıldır Gölü’nde kar kalıpları kesilerek beyaz perde oluşturuldu. Lakin havanın ısınması niçiniyle beyaz perde eriyince sinemalar, bir otelin salonunda seyirci ile buluştu. 4 gün süren şenliğin kapanışı da kent merkezindeki Ulusal Egemenlik Parkı’nda yapıldı. Direktör Atalay Taşdiken‘in ‘Kar Kırmızı’ sineması, kardan yapılan beyaz perdede gösterildi. Eksi 10 derecedeki havaya aldırış etmeden vatandaşlar, ateşler yakarak sineması seyretti.

Eksi 10 derece sinema izliyoruz

Sinema Direktörleri Derneği İdare Heyeti Lideri Reis Çelik, “Ardahan’da ‘Kardan Beyaz Perde Sinema Şenliği’nin birincisini ve provasını yaptık. Bu şenlik milletlerarası bir aktiflik olacak. ‘Kardan Beyaz Perde Sinema Festivali’, tahminen de dünyada birinci denenen şenlik; bu özelliği taşıdığından büyük bir ilgi goreceğini kestirim ediyorum. Kendim de Ardahanlı’yım ve bütün filmlerimi şimdi burada çektim. Fakat üzüldüğüm bir şey var; çocukluğumda burada 4 tane sinema salonu vardı. Şimdiyse sineması olmayan tek vilayet Ardahan. Bu durum beni ve tüm sinemacıları epey üzüyordu. Buraya geldik ve kardan bir perdeyi meydana kurduk. Daima birlikte burada eksi 10 derecede sinema izliyoruz. Sanatın olduğu yerde, arbede gürültü olmaz. Barış ve kardeşlik olur” diye konuştu. Şenlik kapsamında Reis Çelik’in ‘İnat Hikayeleri’, Zeki Demirkubuz’un ‘Kader’, Murat Saraçoğlu’nun ‘Deli Meczup Olma’, Faruk Hacıhafızoğlu’nun ‘Kar Korsanları’, İstek Sönmez’in ‘Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Sinemada Kar Romanı da Var’, Mustafa Karadeniz’in ‘Çınar’ ve Ankara Sinema Derneği direktörlerinin ‘Kars Hikayeleri’ ile Atalay Taşdiken’in ‘Kar Kırmızı’ sinemaları gösterildi.