Kaldırımdaki ‘beton mantarları’ çaldılar: ‘Bunun gibisini birinci kere görüyorum’

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Geçen çarşamba günü Esenyurt Süleymaniye Mahallesi’nde yaşanan hadisede; gece saatlerinde sokağa gelen iki şahıs, dakikalarca uğraşarak beton mantarları söktü. Büyük bir rahatlık ile söktüğü taşlarda ziyan olup olmadığını denetim eden hırsızlar, daha sonrasında modülleri araçlarına yükledi.

Etrafa bakma gereği dahi duymayan şahıslar, hırsızlığın akabinde geldikleri araca binerek kayıplara karıştı. Yaşanan o alışılmadık hırsızlık anları ise etraftaki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

“BUNUN ÜZERE BİR HIRSIZLIK ÖBÜR YERDE OLMAZ”

Yaşanan olay hakkında konuşan Turgay Akçelik, “Esenyurt’ta birfazlaca hırsızlığa rastlıyoruz lakin bu olaydaki üzere kaldırım taşı çalındığını birinci defa görüyorum. Sabah saatlerinde kaldırım taşlarının olmadığını görür görmez ne olduğunu anlayamadık. Akabinde olayı güvenlik kamerasından izledik ve adeta şok olduk. Bir insan niye kaldırım taşını çalar. Esenyurt’umuzun geldiği nokta hepimizi üzüyor. Esenyurt’umuz hoş bir yer fakat artık beşerler korkuyor. Birfazlaca yerde hırsızlık olayları oluyor lakin bunun üzere bir kaldırım taşı hırsızlığının Esenyurt haricinde bir yerde olacağını sanmıyorum. Bu stil şeylerle bu ilçenin anılması bizleri sahiden üzüyor. Hakikaten ekmeğe gereksinimi olan beşerler Esenyurt Belediyesi’nin kapısını çalsın, kaymakamlığın kapısını çalsın yahut benim üzere iş erkeklerina gelsin fakat bu türlü kamu malını yahut insanların mallarını çalmakla olmaz” dedi.

“HIRSIZLAR MACERA ARIYOR”

Hırsızların macera aradığını düşünen Akçelik, “Düşünsenize oturduğunuz, yaşadığınız yerde sabah kaldırım taşı olmadığını görüyorsunuz. Bunların parası hepimizden çıkıyor, kamuya ilişkin bir para bu. Ben mana veremedim ne yapmak istediğine. Yani bir insan bu kaldırım taşlarını ne yapabilir ki! Bu sonuçta bir altın değil, gümüş değil. Demek ki çalan arkadaşlar macera arıyor” diye konuştu.