Kadirov: Türkiye’de Çeçen ‘şeytan’ bulamadım

celikci

Active member
Kadirov: Türkiye’de Çeçen ‘şeytan’ bulamadım
Çeçenistan Cumhuriyeti önderi Ramzan Kadirov, Türkiye’de Rusya pasaportu taşıyan Çeçenistan kökenli altı kişinin gözaltına alınması hakkında açıklama yaptı. Sputnik’in aktardığı habere bakılırsa Kadirov, ‘Antalya ve ilçelerine gittiklerini lakin Çeçen şeytan bulamadıklarını’ söylemiş oldu.

Türk istihbarat ünitelerinin İstanbul ve Ankara’daki iki adrese yaptıkları baskınlar kararında, yabancılara yönelik akın hazırladıkları ve casusluk faaliyetleri yürüttükleri sebebi öne sürülerek altı Rusya vatandaşı gözaltına alınmıştı. Sputnik’e konuşan bir emniyet kaynağı, gözaltına alınanların Çeçenistan kökenli olduklarını belirtmişti.

‘BURADA HOŞ BEŞERLER VAR, ŞEYTANLAR YOK’

Çeçen başkan Kadirov ise bu açıklamaya, Çeçenistan Ulusal Siyaset, Dış Bağlantılar, Basın ve Enformasyon Bakanı Ahmed Dudayev’in Instagram hesabından paylaştığı bir görüntü ile cevap verdi. Dudayev’in yanı sıra blog muharriri Hüseyin Gasanov’la birlikte Antalya, Kemer ve Belek’i ziyaret ettiği imgelerde Kadirov, “Türkiye’de şeytanların olduğunu söylemiş olduler. Ben görmüyorum. Burada hoş beşerler var, şeytanlar yok” dedi.

Dudayev’in “Görünen o ki şeytanlar kaçmış” demesi üzerine Kadirov, “Kaçmışlar” karşılığını verdi. Dudayev, ‘Antalya, Kemer ve Belek’i gece gündüz karış karış gezdiklerini’, ‘daha evvel bir şeyler göstereceklerine dair tehditkar ve gülünç açıklamalar yapan Grozniyli kabadayılardan bir tane bile goremediklerini’ tabir etti.

PESKOV: BİZE BİLGİ VERİLMEDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov dün yaptığı açıklamada, Türkiye’de Rusya pasaportlu altı kişinin gözaltına alınması konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söylemişti. Peskov, “Dürüst olmak gerekirse, bize hiç bir bilgi verilmedi ve rastgele bir bilgiye sahip değiliz. Şayet onlar nitekim Rusya vatandaşlarıysa, muhtemelen diplomatik kanallardan yahut öteki bir biçimde bilgi alırdık. Bu mevzuda hiç bir şey bilmiyoruz” demişti. (Sputnik)

ALINTIDIR