Kablolar çalınınca OSB’ye 5 saat elektrik verilemedi: Ziyan 5 milyon TL

ahmetbeyler

Active member
Olay, 28 Nisan’da Gürsu ilçesinde bulunan Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana geldi. Saat 01.30 sıralarında yaşanan elektrik kesintisi niçiniyle bölgenin yüzde 85’ine elektrik verilemedi. Bunun üzerine yapılan araştırmada OSB’ye elektrik veren ana dağıtım merkezinin içerisindeki ölçü hücresinin kapağının zorla söküldüğü, güç varken 3 şüphelinin hırsızlık teşebbüsünde bulunduğu ve bir şüphelinin yaralandığı tespit edildi. İzlenen güvenlik kamerası manzaralarında faydalanmanın akabinde şüphelilerin araçla bölgeden ayrıldıkları görüldü.

Ağır yaralanan hata ortakları İlyas Naimoğlu’nu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bırakan şüpheliler, saat 05.30 sıralarında bir daha bölgeye geldi. Şüpheliler, eski elektrik üretim santralindeki yer altı tünellerinden elektrik dağıtım merkezine ulaştı. Buradaki kabloların bir kısmını çalan şüpheliler, bölgeden ayrıldı. tekrar yaşanan elektrik kesintisinin akabinde bölgeye giden takımlar, yaklaşık 50 bin TL bedelindeki yedek bakır kabloların çalındığını tespit etti.

Tutuklandılar

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis grupları, Özbekistan asıllı şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Yaralı olmayan iki kişinin Sabir Çolak ve İslam Mehrali olduğunu tespit eden gruplar, şüphelileri yakalayıp, gözaltına aldı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen Sabir Çolak ve İslam Mehrali tutuklandı. Çolak’ın çeşitli hatalardan 7, Mehrali’nin ise 23 kabahat kaydı olduğu öğrenildi. Hırsızlığın da ortalarında olduğu çeşitli kabahatlerden 12 hata kaydı bulunan İlyas Naimoğlu ise birinci müdahalesinin akabinde Bursa Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Bedeninde yanıklar oluşan Naimoğlu’nun hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Uludağ OSB Yönetimi’nden yapılan açıklamada ise olayın akabinde bölgede bulunan 244 fabrikaya 5 saat boyunca elektrik verilemediği, üretimin aksadığı ve bu niçinle 5 milyon TL’lik ziyan olduğu açıklandı.

‘Sanayimiz büyük ziyan gördü’

Olayın akabinde açıklama yapan Uludağ OSB Güç Ünitesi Sorumlusu Süleyman Özpamuk, şunları söylemiş oldu: