Kaan Efe yaşamak yaşamak hem vakit içinde hem dövizle yarışıyor

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
İzmir’in Bergama ilçesinde yaşayan Barış ve Mehtap Şanal çifti, spinal müsküler atrofi (SMA) teşhisi konulan çocukları Kaan Efe’yi yaşatabilmek için varlarıyla yoklarıyla savaş veriyor. On aylık Kaan Efe’nin, amansız hastalıktan kurtulabilmek için 4.5 milyon liraya gereksinimi var. Fedakâr baba Barış Şanal, yemek yemekte dahi kuvvetlik çeken oğlu Kaan Efe’nin tek kurtuluş bahtı olan yurtharicindeki gen tedavisi olduğunu söylemiş oldu. Şanal, oğlunun hayata tutunabilmesi için gerekli fiyatın şimdiye kadar yalnızca yüzde 14’ünü toplayabildiklerini söz etti.

ARTACAĞINA AZALIYOR

Türk Lirası’nın dolar karşısında uğradığı bedel kaybının en büyük dezavantajları olduğunu tabir eden Şanal, “Kampanyamız 11 ay daha sonra bitecek lakin Kaan Efe’nin o kadar vakti kalmadı. Dövizin yükselmesi sebebiyle ne kadar yardım toplarsak toplayalım her geçen gün daha geriye gidiyoruz. Vakit aleyhimize işliyor” diyerek yardım davetinde bulundu.

KAAN’LAR YAŞASIN

Şanal, ekonomik kriz niçiniyle bağış toplama konusunda büyük zahmet yaşadıklarını da belirterek “İnsanların bu ortamda bize yardım edecek durumu olmayabiliyor. Ramazan ayı başladığında fitre ve zekât konusunda dayanak alacağız. Bu süreçte en azından muhtaçlığımız olan paranın yarısını toparlayabilirsek bir nebze olsun rahatlayacağız. Türkiye’de Kaan Efe üzere biroldukça çocuk var. Kaan’lar yaşasın. Her seferinde bu türlü farklı ayrı kampanyalar ile çocuklarımızın tamamını kurtaramayız. Bu tedavinin artık Türkiye’ye gelmesi lazım. Bu ilaç dünyada 40 ülkede var. Biz mağdurlar olarak Sıhhat Bakanlığı’ndan ilacı Türkiye’ye getirmesini ve yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu tedavi masraflarını devletin karşılamasını istiyoruz. Bakanlık şu anda yalnızca kasları güçlendiren bir destekleme tedavisini karşılıyor. Kalıcı tedaviyi bir daha mağdur aileler karşılamak zorunda” dedi.