İzmirli genç atıcılar, maksatlarını olimpiyat olarak belirledi

Anje

Global Mod
Global Mod
İzmirli genç atletler 18 yaşındaki Adnan Efe Uçar ve 13 yaşındaki Ömer Tuna Göktekin, atıcılıktaki başarılarına yenilerini ekleyip olimpiyatlarda gayret etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Geçen yıl Hırvatistan’daki Tüm Kısımlar Avrupa Şampiyonası’nda hem grup hem ferdi kategoride başarılı derecelere imza atan Adnan Efe Uçar, Peru’daki Gençler Tüm Kollar Şampiyonası’nda Türkiye rekoru kırarak dünya dördüncülüğünü alan ulusal ekibin ortasında yer aldı.

Adnan Efe Uçar, spora 2016’da babası Metin Uçar’ın yönlendirmesiyle başladığını söylemiş oldu.

Babasının antrenörü olduğunu hatırlatan Adnan Efe, “2016’dan beri nizamlı olarak bu sporu yapıyorum. Bu süreçte madalyaya ulaştım, 2016’dan daha sonra ikincilik, üçüncülük, Türkiye rekoru kırmaya başladım. Ulusal grupla Peru’daki Dünya Şampiyonası’nda grup olarak 4. olduk.” diye konuştu.

Atıcılığın Türkiye’de fazla bilinirliğinin olmadığını aktaran Adnan Efe Uçar, şunları kaydetti:

“Bulunduğum pozisyona daha kısa müddette de gelebilirdim lakin dayanak alamadığım için bu kadar olabiliyor. Bundan daha sonraki amaç olimpiyatlar, olimpiyatlara gitmek istiyorum. 2024 Paris Olimpiyatları amacım var. Bunun haricinde Gençlik Olimpiyatları’nda yer almak istiyorum. Olimpiyatlarda madalya almak istiyorum.”

Adnan Efe Uçar, eğitim hayatına fen lisesinde devam ettiğini belirterek, “Arkadaşlarım atıcılıkla ilgilendiğimi duyar duymaz biraz garipsiyor, daha sonra alışıyor. Arkadaşlarımı da getiriyorum idmanlara silahı spor hedefli olarak kullandığımızı bilsinler diye.” değerlendirmesinde bulundu.

– Ömer Tuna’nın gayesi 2028 Los Angeles Olimpiyatları

Geçen yıl Havalı Silahlar Cumhuriyet Kupası’nda minik erkekler 10 metre havalı silah karşılaşmalarında birinciliği elde eden Ömer Tuna Göktekin de Artistik Cimnastik Ulusal Ekibi Antrenörü Yılmaz Göktekin’in yönlendirmesiyle 10 yaşına kadar cimnastikle ilgilendiğini söylemiş oldu.

Ömer Tuna, cimnastiği bıraktıktan daha sonra masa tenisine başladığını, cimnastiğin kendisine güç, esneklik üzere konularda fazlaca katkısı olduğunu kaydetti.

Masa tenisi idmanı sırasında babasının atıcılık idmanını takip ettiğini kaydeden Ömer Tuna Göktekin, “Babam burayı keşfetti. Burayı da dene dedi ve ben de sevdim.” diye konuştu.

Ömer Tuna Göktekin, Kovid-19 sürecinde biraz zorlandığını belirterek, şunları tabir etti:

“Antrenmanlara devam edip hoş muvaffakiyetler aldım. Gayem 2028 Los Angeles Olimpiyatları. Arkadaşlarıma atıcılık yapıyorum diyordum. ‘Ok mu’ diyorlar, hayır silah dediğimde, aman bizi vurma diyorlar. Bilinmeyen bir spor olduğu için fazlaca şaşırıyorlar.”