İşitme engelli ulusal karateciler, Brezilya’daki Yaz Olimpiyatları’nda şampiyonluk hedefliyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Türkiye İşitme Engelliler Karate Ulusal Grubu’nun atletleri, Brezilya’da gerçekleştirilecek 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’ndan (Deaflympics) zaferle dönmeyi istiyor.

Brezilya’da 1-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek oyunlarda gayret edecek ulusal karateciler, hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda Bursa Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) kampa giren ulusallar, olimpiyatlarda başarılı olmak için gece gündüz çalışıyor.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Lideri Kerim Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm branşlarda olimpiyatlarda başarılı olmak için çalışmalara devam ettiklerini söylemiş oldu.

Atletlerin hepsinin üst seviye motivasyonla uğraş edeceğini belirten Vural, ulusal karatecilerin olimpiyattan muvaffakiyetle döneceğine inancının tam olduğunu lisana getirdi.

Vural, 13 atletin Türkiye’yi temsil edeceğini aktararak, “Branşımızın 3. kampını Bursa’da yapıyoruz. Son bir kampımız daha var. Onu da bitirip birinci takımımızı olimpiyatlara uğurlayacağız. 5 ay evvel İran’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’ndan 2 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalyayla döndük. Nasip kısmet olursa Brezilya’daki olimpiyatta katıldığımız her kilodan altın madalyayla dönmek istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

– Fatih Çiçek: “Moral ve motivasyon olarak hazırız”

Ulusal karateci Fatih Çiçek de çalışmalara tüm süratiyle devam ettiklerini aktardı.

Çok yeterli odaklandıklarını ve tempolu bir biçimde idman yaptıklarını anlatan Çiçek, “Daha evvel 2 olimpiyat birinciliği, 1 ikincilik, 4 dünya şampiyonluğu ve 1 ikincilik yaşadım. Başarılarımızı devam ettirmek istiyorum.” sözlerini kullandı.

Çiçek, son devirde ulusal kadronun başarılı sonuçlara imza attığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“İran’da ve Samsun’da şampiyonluklar yaşadık. Grup halinde şampiyonluk serimize devam ettirmek istiyoruz. Bayrağımızı göndere çekmek amacımız. İnşallah bakanlığımızı ve federasyonumuzu mahcup etmeyeceğiz. Çok yeterli dereceler elde edeceğimizi düşünüyorum. Moral ve motivasyon olarak hazırız. Rakibimiz Ukrayna ve Rusya. Önemli rakipler. Çok âlâ hazırlandık, inancımız var, kazanacağız inşallah. Öncellikle sıhhatim elverdiği sürece bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum.”

Sabri Kıroğlu ise kata branşında gayret edeceğini bildirdi.

Avrupa ve dünya şampiyonluğu muvaffakiyetleri olduğunu belirten Kıroğlu, “Çok güzel bir hazırlık devri geçiyoruz. Nitekim hayli âlâ hazırlandık. Tüm takıma teşekkür ediyorum. Genel klasmanda grup halinde birinciliği alacağımıza inanıyorum. İnşallah epey âlâ sonuçlar alacağız.” diye konuştu.

Murat Mercan, çalışmaların hoş geçtiğine dikkati çekerek, “Antrenmanlar kuvvetli ve uygun gidiyor. Sakatlık yaşamadan olimpiyatlara katılmak istiyorum. Maksadımız birinciliği alarak İstiklal Marşı’nı Brezilya’da okutmak.” tabirlerini kullandı.