İngiltere Emekçi Partisi milletvekili yaşadığı ırkçı atakları gözyaşları ile anlattı

celikci

Active member
İngiltere Emekçi Partisi milletvekili yaşadığı ırkçı atakları gözyaşları ile anlattı
İngiltere’de Emekçi Parti Milletvekili Zarah Sultana, yaşadığı ‘İslamofobik saldırıları’ anlattı. Güney Coventry vekili, seçildiği iki yıl boyunca ‘nefret barajına maruz kaldığını’ söylemiş oldu. İngiltere Parlamentosu’nda yaptığı konuşmanın bir kısmında gözyaşı dökmesi kameralara yansıdı.

‘AVRUPA SİZİ KUSACAK’ BİLDİRİSİ

BBC’de yer alan habere bakılırsa, Sultana yaptığı konuşmasında kendisine ‘terörist sempatizanı’ dendiğini ve bazılarının kendisini ‘doğduğu ülkenin düşmanı’ olarak gördüğünü söylemiş oldu.

Aldığı bir mektupta kendisine ‘dünyanın pisliği’ dendiğini söyleyen Sultana, öbür ithamları şu biçimde aktardı: “Örneğin, bir kişi bana şöyleki yazdı: ‘Sultana, sen ve senin Müslüman güruhun insanlık için gerçek bir tehlikesiniz’, bir başkası gittiğim her yerde ‘kanser olduğumu’ yazdı ve yakın vakitte, ‘Avrupa sizi kusacak.’ dedi. Üçüncüsü bana ‘terör sempatizanı ve dünyanın pisliği’ dedi ve bu onların parlamenter olmayan lisanlarından arındırılmış olanlar.”

Akabinde gözyaşlarını tutamayan genç vekil, ‘Müslüman bir bayan olmanın, açık kelamlı olmanın, solcu olmanın, ırkçılık ve nefret barajına maruz kalmak olduğunu keşfettiğini’ lisana getirdi.

‘İSLAMOFOBİYE SESSİZ KALAMAM’

27 yaşındaki vekil, seçilmedilk evvel Müslüman bir bayan olarak insanların gözü önünde olmanın gerginliğini yaşadığını söylemiş oldu, bunun kolay bir yol olmadığının şuurunda olduğunu belirtti. Konuşmasını Twitter hesabından paylaşan Sultana ‘kendisi için yapması kolay bir konuşma olmadığını, fakat İslamofobi hakkında sessiz kalamayacağını’ söylemiş oldu. Personel Partisi’nin eski önderi Jeremy Corbyn de Sultana’nın tweet’ine dayanak içeren bir cevap verdi, ‘ırkçılığın tüm biçimlerine karşı gayret etmek için güç verici bir bildiri verdiğini’ söylemiş oldu, kendisini tebrik etti.

‘İSLAMOFOBİ EN ZİRVEDEN ÖĞRETİLİR’

‘Şehirlerin Müslümanlarla dolduğunu’ ve ‘onların Pakistan’a gönderilmesi gerektiğini’ söyleyen bir küfürlü mektup aldığını söyleyen Sultana, şöyleki devam etti: “Bir oburu, ‘Taliban’ı desteklemem gerektiğini ya da Müslüman olduğum ve bitmeyen savaşa karşı olduğum’ teklifinde bulundu. Sayın Lider, bu İslamofobi bir boşluktan gelmiyor. Doğal yahut yerleşik değildir. En zirveden öğretilir. Bu alevler, kuvvetli ve ayrıcalıklı pozisyonlardaki beşerler tarafınca körüklenir.”

Çok sağcı bir toplumsal medya kullanıcısının ‘Müslümanların işgalci bir ordu olduğunu’ öne sürerek, kendisini ırkçı tacizle amaç aldığında, Muhafazakar bir milletvekilinin ırkçılığı açıklamak yerine Sultana’ya hakaret ederek, karşılık verdiğini söylemiş oldu: “İngiltere futbol ekibi yıldızları rezil ırkçılığa maruz kaldığında, parlamentoda Başbakan’ın (Boris Johnson) o alevleri körükleyerek, Müslümanlarla ve siyahilerle alay ettiğini vurguladım ve Avam Kamarası kürsüsünde, Bakan, bana ‘ses tonuma’ dikkat etmemi söylemiş oldu. Ama Sayın Lider, bunların hiç biri güzel olmasa da İslamofobi ve ırkçılığın en makûs tesirlerinin yalnızca küfürlü lisanda, kendi siyasetlerinde ve siyasi kararlarında olmadığını biliyorum.”

Hükümet tarafınca yapılan açıklamada ‘İslamofobi’nin ayakları yere basan bir tanıma sahip olması gerektiği’ vurgulanırken ‘zamanı gelince bunu başarmak için adımların ortaya konulacağı’ söylendi. (DIŞ HABERLER )

ALINTIDIR