İngiliz çay şirketi günde 300 farklı çay tadacak iki tiryaki arıyor

celikci

Active member
İngiliz çay şirketi günde 300 farklı çay tadacak iki tiryaki arıyor
İngiltere’nin en büyük çay markası Tetley, tadım takımına katılacak tutkulu, gezmeye meraklı, gerilim altında çalışabilecek ve günde 300 bardak çay içebilecek iki tiryaki arıyor. İngiltere’nin 1837 yılında Yorkshire kentinde kurulan çay markası Tetley, çay tadım takımına iki yeni uzman katacaklarını duyurdu. Tetley, işe alınacak adayların eğitim için dünyanın dört bir yanına farklı çayları tatmaları için gönderileceğini belirtti.

Tetley yaptığı açıklamada, lisans programından en az 2:2 derecesi (İngiltere not sistemine bakılırsa Türkiye’deki ‘C’ notuna tekabül ediyor) ile mezun, kuvvetli analitik maharetlere sahip, motivasyonu yüksek ve gerilim altında düzgün çalışabilecek her adayın bu yeni konuma başvurabileceğini belirterek, tecrübe aramadıklarını da söylemiş oldu.

“Çay tadımı bir sanattır, tıpkı ustalaşması yıllar alan bir şarap garsonu olmak gibidir” sözlerini kullanan şirket, yeni çay tadım profesyonellerinin 10 bin saatlik eğitimin akabinde bu unvanı kazanacaklarını belirtti. Adayın, günde 300 kadar demlenmiş çay tadabileceğini söyleyen şirket, “Yani, mükemmel yiyecek ve içeceklerin tadına bakmak için bir tutkunuz var ise ve farklı kalitedeki çayların parlaklığı, rengi, tadı hakkında öğrenmeye meraklıysanız, sizden haber bekliyoruz” dedi. (Sputnik)

ALINTIDIR