İmamoğlu nereye koşuyor?

ahmetbeyler

Active member
İstanbul Belediye Lideri doğu Karadeniz seyahatine çıktı yer yerinden oynadı desem yanlış olmaz…

Rize’de, Artvin’de, Trabzon’da beklentinin ötesinde alaka gördüğü, yörenin bağrına bastığı ekranlara bile yansıdı.
Soru şu; İmamoğlu bu geziyi niçin/niye organize etti?
Memleketiyle, doğduğu topraklarla bayramlaşma öne sürülen sebebi şemsiye. Niyetin örtüsü de diyebiliriz.
Bir adım öteye geçelim. Gazeteci ordusuyla doğu Karadeniz seyahatine çıkmasının bir manası olmalı. Bayramlaşmanın ötesinde…
Cumhurbaşkanı adaylığı mı?
Cumhurbaşkanı adayıyım diye CHP genel merkezine bildiri gönderme mi?
Kenara çekilmedim deklarasyonu mu?
Doğu Karadeniz seyahatinin, her vilayette miting yapmasının manası ne?
Bana bakılırsa şu: İmamoğlu Cumhurbaşkanı adaylığına oynamıyor, CHP Genel Lideri olmak için kolları sıvadı.
Hedefi, maksadı bu…
İl vilayet gezmesinin, gazeteci ordusuyla Karadeniz seyahatine çıkmasının öbür manası olabilir mi?
CHP genel başkanlığı Cumhurbaşkanı adaylığından daha mı kıymetli diyeceksiniz?
Hemen cevap vereyim; evet…
sebebini açıklayayım. Bu periyot Millet İttifakı’nın adayı olarak sahneye çıkacak kişi seçilirse siyası ömrüne noktayı koyacak…
Altılı masanın koyduğu kural bu. Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı seçilirse ülkeyi tek adam rejiminden kurtaracak, parlamenter demokrasiye döndürecek. Ve siyasi hayatına son verecek.
Kılıçdaroğlu bu misyonu üslenmeye hazır ve niyetli. Lakin siyasi hayatının başında olan İmamoğlu için cazip değil.
İmamoğlu genç, önder kumaşı olan, halkla temas edebilen, halka dokunan, karşılık bulan bir siyasetçi…
CHP Genel Lideri olmak, CHP’yi iktidar partisi yapmak, parlamenter rejimin başbakanı olmak İmamoğlu için daha büyük gaye.
İzlediği siyasete bakarsak koşusu bu istikamette.
Uzun ve kalıcı…

Diyarbakır’a gitti, Tunceli’ye gitti, Kayseri’ye gitti, Karadeniz’e gitti. Karşılık buldu. Gittiği her yerde sevgiyle karşılandı.
Kısa devir Cumhurbaşkanlığı’nın ötesinde uzun devir ülke idaresine soyunması daha mantıklı değil mi?
aynı vakitte CHP Genel Lideri olarak…

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olursa CHP Genel Başkanlığı’nı bırakacak. Zira; cumhurbaşkanının partili olmaması kendisinin bize taahhüt ettiği prensiplerin birinci sırasında.
Kılıçdaroğlu CHP’nin başından ayrılırsa yerine kim geçecek?
Aday olmadı diyelim. Altılı masa sen kazanamazsın diye çekince koyduğunu düşünelim. Yani öteki bir aday üzerinde uzlaştıklarını… Bu durumda da Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkanlığında kalması sıkıntı.
Öyle yahut bu biçimde nereden bakarsanız bakın Kılıçdaroğlu’nun son devri.
Seçim daha sonrası hem Türkiye’de hem CHP’de yeni bir devir başlayacak. CHP genel başkanlığına tek aday var: İmamoğlu…
İddia ediyorum; rakip bile çıkmaz. Çıksa da uzak orta seçimi alır. Çünkü kumaşı sağlam.
Halka dokunmasını biliyor.