İmamoğlu: Milletin yüzde 60’ı değişim istiyor

ahmetbeyler

Active member
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, Rize ziyaretinde konuştu.

Farklı görüşlerdeki 6 siyasi partinin ‘memleketin özgürleşmesi için’ bir ortaya geldiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Ben de 6 başkanın ortaya koyduğu niyetin, İBB Lideri olarak en kuvvetli neferi olacağım” sözlerini kullandı.

İmamoğlu şu biçimde devam etti:

“Bir kişi değil, millet kazanacak. Bizim çay üreten insanlarımız mutsuz. Zira tarımın desteklenmediği hiç bir toplum hiç bir mevzuda başarılı olamaz. Biz çayın da fındığın da tabiatın da yanındayız. Sizlerle birlikte çayda yaşanan sorunu da tarımda yaşanan sorunu da çözeceğiz.”

“Farklılıklarımız bir ortaya geldiğinde hayli daha hoş oluyor”
diyen İmamoğlu, “İnsanlar şunu hatırlasın, özgürlüklerden, şayet kanısını söylemiş olduği için suçlanan bir toplum değil, niyetiyle insanlara ışık tutan bir toplum haline gelirsek iktisatta de uygun oluyoruz bu biçimde” diye ekledi.

İmamoğlu şu sözleri kullandı:

Kuzeyimizde bir savaş var. Allah, her milletin ve memleketi savaştan korusun. Savaşın acısını en uygun bu topraklar bilir. Bir insan, aklıyla süreci makûs yönettiği vakit oradan mutsuzluk, savaş çıkar. Milletin aklı, ortak akıl önde giderse oradan üretim çıkar.

6’lı masaya destek

Bugün Türkiye’de farklı siyasi görüşler bir ortaya geldi, memleketin yine özgürleşmesi için. Gençlik umutla dolsun diye bir ittifak masası kuruldu. Ben de 6 başkanın ortaya koyduğu niyetin İBB Lideri olarak en kuvvetli neferi olacağım, hepinizin huzurunda kelam veriyorum.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’e teşekkür

İstanbul’da ittifak yaptık, teşekkür ediyorum, sayın Kılıçdaroğlu’na. Beni o devirde destekleyen ve ittifak ruhuyla yola çıktığımız sayın Akşener’e buradan teşekkür ediyorum.

Yola çıktığımızda bu biçimde ben İstanbul ittifakının adayıyım demiştim. Günün sonunda tahminen de tarihin en yüksek oyunu alarak İstanbul’un belediye lideri seçildim.

‘Şimdi de bu milletin en az yüzde 60’ının bir değişim istediği bir ortamda daima birlikte başaracağız’

Şimdi de bu milletin en az yüzde 60’ının bir değişim istediği bir ortamda daima bir arada başaracağız. Bu masanın en büyük vaadi barıştır, bir ortada dimdik ayakta durmaktır.

‘Her şey epey hoş olacak’

Siyasi görüşlerinden dolayı kimseye yan gözle bakmayın, bakanları uyarın, biz her insanın gözlerine epey hoş bakan insanlarız. her insanın gözlerinin ortasında vatan sevgisinin var olduğunu biliriz. Bu gözle insanlara elimizi uzatıyoruz. Her şey fazlaca hoş olacak.