İmamoğlu, iftarını 6 tıp öğrencisiyle açtı!

ahmetbeyler

Active member
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, iftarını Fatih Şehremini Mahallesi’nde bir öğrenci konutunda açtı. İmamoğlu, her ikisi de Çapa Tıp Fakültesi’nde eğitim nazarann Batuhan ve Turgay Özarslan kardeşlerin meskenlerine konuk oldu.

Özarslan kardeşlere, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden arkadaşları Mehmet Emre Kahriman, Hasan Eser, Yalçın Akbulut ve Ömer Faruk Oğuz eşlik etti.

İmamoğlu, öğrencilerin zelzeleden mülteci problemine, seçim sürecinden İstanbul’a hizmet kadar farklı konulardaki sorularını yanıtladı.

“İstanbul hizmet istiyor” diyen İmamoğlu, “Onu yapabilmek, yapmak herkese nasip değil. Bize kısmet oldu. Hakkını vermek için gayret gösteriyoruz. Yani kentin ve ülkenin şartları makul, akılcı değerlendirildiği takdirde, en azından şunu görüyorum ki; bulunduğu yerin misli misli fazlası bir yerde olacak bir kabiliyete sahip ülkedeyiz, kentteyiz. kimi vakit boşuna vakit kaybediyoruz. Boşuna didişmeler, boşuna münakaşalar vesaire. Fakat aşılacak. Ben daima diyorum da birçoğu toplumsal olgunlaşma” tabirlerini kullandı.

“Ben de buradan umut alıyorum”

İmamoğlu, “Valla umut aşılıyorsunuz bize” diyen gençlere, “Öyle fakat tam aykırısı ben de buradan umut alıyorum. Bu kadar kabiliyetli insanın olduğu yerde, biz bunu hak eder miyiz arkadaş? Olmaz yani. Hak etmiyoruz” karşılığını verdi.

İmamoğlu, “Güzel günler olacak mı?” sorusunu da “Olacak katiyen. Çok yakın. Zira siz varsınız. kimi vakit o denli şaşıyorum ki, bu epey büyük zenginlik. Bizim insanımız, hakikaten hayli büyük zenginlik ve epey zeki bir kuşak de var. Yolunuz açık olsun. En büyük garanti o. En büyük garanti insanımız. Yani o denli taşı toprağı altın; o işin öykü kısmı. İnsanı altın, insanı fazlaca pahalı. Lakin kimi vakit yönetemiyoruz, beceremiyoruz, eksiklerimiz var. Aşacağız onları. Daima birlikte aşacağız. Milyonlarca genci var bu ülkenin” halinde yanıtladı.

ÖZarslan: 30 yere başvurdum, bir tek İBB’den burs aldım

Ziyarette, İBB’nin üniversite öğrencilerine yaptığı tahsil yardımı konusu da gündeme geldi. İmamoğlu, Turgay Özarslan’ın, karşılığını verdi.

İmamoğlu, öğrencilerin bağlamayla çaldığı “Oy Asiye” türküsüne eşlik etti.