İmamoğlu: 11 büyükşehir belediye lideri sıkı bir gruptur

ahmetbeyler

Active member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sultanbeyli’de CHP’ye üye iştirak merasimine katıldı. Merasimde; CHP Genel Lider Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Küme Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu da yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu şunları söylemiş oldu:

Öncelikle bugün benim için de özel bir an. Sultanbeyli’deyiz, hayli seviyorum. bununla birlikte Genel Liderim, biz seçimlerin iptal olduğunu bir daha bir Ramazan akşamı, iftar sofrasında Sultanbeyli’de öğrendik. Sultanbeyli’den sizinle telefon konuşması yapıp, birebir inançla yola çıkacağımızı, o konutun çıkışında duyurduk

‘Sorumluluğumuzu yerine getirme şuuru ile hareket ediyoruz’

23 Haziran’daki demokrasi ismine bu hoş ilçeden yola çıkışımızla elde ettiğimiz kazanımın kaynağı Sultanbeyli’deki hemşehrilerimiz olmuştur. İstanbul’da hiç bir ilçeye, mahalleye, hiç bir insanımıza, hangi partiye oy verdiği ile ilgilenmeksizin tümüyle onların gereksinimine dönük sorumluluğumuzu yerine getirme şuuru ile hareket ediyoruz.

Genel Liderimizin hoş bir tabiri vardır. ‘Mümkünse evvel mağdur olan, muhtaçlıkları yüksek olan insanlara gideceksiniz.’ Bizdeki tek ayrımcılık orada. Sultanbeyli, İstanbul’da tahminen de en çok sorun duyan ve eksikleri olan ilçelerimizden bir tanesi. Ağır bir efor içerisindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı devralmadan evvelki belediye liderinin konuşmasında, metro sınırları ile ilgili bir proje sunumunda, fazlaca oy aldıkları bir ilçeyle metro sınırının başlangıç merasiminde; ‘Tabii ki oy aydığımız yerlere hizmet yapacağız’ demişti. AK Parti’de siyaset yapanlar bile utanmıştır, o lafdan.

‘Sultanbeyli’yi İstanbul metrosuna bağlayacağız’

Biz kararlı bir biçimde, şimdi başlanmamış olan Çekmeköy-Sultanbeyli çizgisinin inşasını epey ağır bir çalışma ile sürdürüyoruz. Sancaktepe Kent Hastanesi’ne kadar olan kısmını seneye, inşallah 2024 sonuna yanlışsız da Sultanbeyli’ye kadar olan kısmını tamamlayıp; Sultanbeyli’yi İstanbul’un metrolarına bağlayan, Sultanbeyli’yi İstanbul’un merkezinde bir ilçe haline getiren bir projeyi tamamlamış olacağız.

‘İstanbul’daki yoksullukta yanlış yatırımların etkisinin olduğunu biliyoruz’

İstanbul’da iş üretmenin hayli kıymetli olduğunun farkındayız. İstanbul’da ne yazık ki bugün şayet bir yoksulluk yaşanıyorsa bunda İstanbul’da yapılan yanlış yatırımların da etkisinin olduğunu biliyoruz. İnsanların gereksinimlerini çözen, onların gereksinimlerine tahlil bulan mahallî idare anlayışını var etmeye devam edeceğiz.

’11 büyükşehir belediye lideri sıkı bir gruptur. gol yemez, sıkı gol atar’

11 büyükşehir belediye lideri sıkı bir gruptur. Gol yemez, sıkı gol atar kimsenin telaşı olmasın. Başarılı olmaya kelam vermiştik. Bu sözümüzün ardında sonuna kadar duracağız. İttifakımız var Millet İttifakı’yız. Malumunuz ‘İstanbul İttifakı’ diye bir ruhla yola çıkmıştık Kelamımız bütün İstanbullularıdır. Ben yok, biz var. Daima biz olacağız.

Ben de sonuçta 37 yaşında siyasete girme sonucu verdim. İstanbul’da Beylikdüzü’nde CHP’de siyaset yapma sonucu verdim. Evvel üye, daha sonra ilçe lideri, daha sonra Beylikdüzü Belediye Lideri oldum. Artık İstanbul Belediye Başkanı’yım. CHP uygun bir mesken sahibidir. CHP düzgün bir yuvadır. O manada nazaranceksiniz ki size karşı her partilimiz, kendi eski partilisinden biraz daha ihtimamlı davranacak. Hepinizi kucaklıyoruz daima birlikte epeyce hoş işler başaracağız. Her şey epeyce hoş olacak.