İlk Siyah Çalışma Sekreteri Alexis Herman 77 ile öldü

Anje

Global Mod
Global Mod
Alabama'daki ayrılık altında büyüyen ve Cuma günü Washington'daki United parsel servis çalışanlarından sakat bir grev yaptığı ilk siyah çalışma sekreteri oldu. 77 yaşındaydı.

Ölümü kısa bir hastalıktan sonra ailesi tarafından ilan edildi. Duyuru, Washington'da nerede öldüğünü söylemedi.

Başkan Bill Clinton, ikinci döneminde onu iş sekreteri olarak aday gösterdiğinde Bayan Herman'a aşinaydı. 1992 Demokratik Ulusal Sözleşmesinin genel müdürü; 1992'de cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandıktan sonra Bay Clinton geçiş ekibinin müdür yardımcısı; Ve Beyaz Saray'ın Kamu İrtibat Direktörü ilk döneminde.

Onu Çalışma Sekreteri'ne aday gösterdiğinde, Başkan Clinton, idari yönergelere destek olan bir çim kök organizatörü olan kamu bağlantı ofisindeki çalışmalarına atıfta bulundu. “O benim gözlerim ve kulaklarımdı,” dedi, “Amerikan halkını, işini ve işlerini, bireyleri ve toplulukları hükümetleriyle birleştirmeye çalışıyor.”

Bayan Herman, 185.000 organize UPS işçileri Ağustos 1997'nin başında greve gittiğinde ve ülke çapında toplanma paketleri sona erdiğinde sadece üç aylık Çalışma Bakanlığı'na liderlik etti.

Bayan Herman, UPS yöneticilerini ve Teamsters Union'ı konulara odaklanmaya ikna etmek için Washington'daki bir otelde odaya gitmek için beş gün geçirdi.

“Today” şovunun 15 günlük grevinin sona ermesinden sonra “İnce olmaya çalışmadım” dedi. “Çok doğrudan olmaya çalıştım. Seninle taşındım.”

Georgetown Üniversitesi'nde bir çalışma tarihçisi olan Joseph McCartin, Bayan Hermann'ın grevin kurulmasındaki rolünün, Clinton hükümeti ile işçilerin Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın etkileri gibi konular üzerindeki hareketleri arasındaki gerilimlerin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Bayan Herman ayrıca, yurtdışında kıyafet üreten Amerikan şirketleri için bir davranış kodu ve gözetim sistemi oluşturarak sweathopları azaltma çabalarında rol oynadı. Asgari ücrette iki artışı destekledi ve mesleki eğitim programlarının revizyonu olan 1998 Kişisel Yatırım Yasası'nın alınmasına yardımcı oldu.

Dönemi boyunca işsizlik 30 yaşında bir alçaktan düştü.

Bayan Hermann'ın çalışma sekreteri olarak selefi Robert Reich, bir açıklamada şunları söyledi: “Alexis -champion -hükümetteki ve işyerinde çeşitliliği artırmak ve gençleri siyasete katılmaya teşvik etmek için çabaları gördüm.”

Alexis Margaret Herman 16 Temmuz 1947'de Ala, Mobile'da doğdu. Annesi Gloria Broadus Caponis bir okul öğretmeniydi. Babası Alex Herman'ın bir sigorta şirketi vardı. Ayrıca bir Negro küçük lig takımı olan Chattanooga White Sox'a sahipti ve ilk profesyonel sözleşmesine gelecekteki Fame Salonu sürahi satchel Paige'yi imzaladı.

Bay Herman aynı zamanda bir sivil haklar aktivisti, Demokratik bir politikacı ve Mobile'da bir koğuş yöneticisiydi.

Bayan Herman ve babası Noel arifesinde bir bakanı ziyaret ettikten sonra, arabası Ku Klux Klan üyeleri tarafından sürülen bir çakıl yol tarafından sürüldü. Babasının, topluluk toplantılarına giderken korumaya getirdiği küçük gümüş tabancayı verdiğini hatırladı.

1997'de Chicago Tribune, “Bana dedi ki:” Birisi bu kapıyı açarsa, bu tetikleyiciyi tetiklemenizi istiyorum. “Dedi.

Arkasındaki kapıyı kapattı ve onu yenen klanlarla yüzleşti.

Yaklaşık bir yıl sonra Bayan Herman, o kadar yorgun olan annesiyle eve gitti ve yolun geri kalanında otobüse binmeye karar verdi. Saldırdıklarında, annesi bitkinliğin önünde çöktü. Otobüs şoförü ona otobüsün arkasına taşınması gerektiğini söyledi.

Ama sürücü koltuktan kaçtı – ya da olmazdı – kapıyı açtı ve sokağa itti.

“Gözlerinde gözyaşları, yırtılmış çoraplar ve dizlerinden çıkma çabasıyla başını kaldırdı ve bana şöyle dedi:” Hadi Alexis, sadece devam edeceğiz, “diye yazdı Bayan Herman” Annemin Kızı “nda bir makalede (2024).

Bayan Herman, ayrılmış ziyaret etmek zorunda kaldıklarından kaçınmak için cemaat okullarında eğitildi.

1969'da Sosyoloji alanında lisans derecesi ile Louisiana Xavier Koleji'nden mezun olduktan sonra Bayan Herman, Mobile'daki Katolik yardım kuruluşlarında sosyal hizmet uzmanı olarak durduruldu. Bu işte şehrin tersanesini yakındaki Pascagoula, Bayan.

Şirketlerin çalışanlar için iş için siyah kadınların işe alınması için işe alındığı Güney Bölge Konseyi için bir programa liderlik etmek için Atlanta'ya taşındı.

Program yeni Carter yönetiminin dikkatine dikkat çekti; 1977'de, çalışan kadınların ihtiyaçlarını temsil eden Çalışma Bakanlığı Kadınlar Ofisi Direktörü olarak atandı.

Başkan Jimmy Carter 1980'de yeniden seçim teklifini kaybettikten sonra, Bayan Herman, 1957'de şirketlerin pazarlama ve azınlık ortamları hakkında tavsiyelerde bulunduğu Little Rock Lisesi'ni kaydeden dokuz siyah öğrencinin Ernest Green-Einem ile bir danışmanlık şirketi kurdu. Kısa süre sonra, sivil haklar lideri ve Atlanta'nın eski belediye başkanı Andrew Young da dahil olmak üzere etkili siyah siyasi kişiliklerle karşılaşmaya başladı. 1984 ve 1988 yılları arasında başkanlık kampanyaları katılan Rev. Jesse Jackson; ve 1989'da Demokratik Ulusal Komite'nin başkanı olan Ronald H. Brown. Bayan Herman onun yardımcısı oldu.

Bayan Herman Çalışma Sekreteri'ne aday gösterildiğinde, teyidi, Senato'yu, özel çıkarlar istemek için Başkan Clinton'a erişim sağlamak için etkili demokratik bağışçıları kolaylaştırmak için kamu bağlantıları için kullanıp kullanmadığını araştırarak kaydedildi. Bazı Cumhuriyetçiler ayrıca, Cumhurbaşkanı Carter Carter'ın görev süresinin sonuna doğru federal sözleşmeler ve Kumpels'e verdikleri iddialarını sordular.

Senato 85 ila 13 tarafından serbest bırakıldı ve onaylandı.

Neredeyse iki yıllık bir soruşturmadan sonra, 2000 yılında bağımsız bir kamu savcılığı, kamu bağlantıları için ofise yöneldiğinde federal sözleşmelerin verilmesi nedeniyle eski bir iş ortağı sağladı.

O zamanlar Başkan Clinton, Bayan Herman'ın yanlış bir şey yapmadığı ve “ona kız arkadaşım demekten gurur duyduğunu” ısrar etti.

Charles Franklin ile evliliği 2014 yılında ölümüyle sona erdi. Üvey çocukları Charles Franklin Jr., Michele Franklin ve Sherry Smith ve kuzeni Bernard Broadus tarafından hayatta kaldı.

Bayan Herman Clinton yönetiminde görev yaptıktan sonra, bir danışma şirketi, New Ventures ve Coca-Cola, Enerji ve diğer şirketler kurullarında kurdu. Ayrıca Katrina Kasırgası'ndan sonra 2006 yılında Bush Clinton Katrina Fonu eş başkanıydı ve Haiti'deki depremden sonra 2010 yılında Clinton-Bush Haiti Fonu yönetim kuruluna katıldı.

Mentor olan vatandaş ve kadın hakları aktivistlerinin adını taşıyan Dorothy I. Yükseklik Eğitim Fonu'nun başkanıydı.

Bir açıklamada, Ulusal Kentsel Lig başkanı Marc Morial, Bayan Herman, örgütün üst düzey başkan yardımcısına övgüde bulundu. “Alt bir kişilerin ve marjinal toplulukların güçlendirilmesi için katılımı” dedi.