IBM, Almanya'daki teknoloji sektörünün son taahhüdüne 150 milyar ABD doları yatırım yapmayı planlıyor

Anje

Global Mod
Global Mod
IBM, Trump yönetim şirketlerinin ABD üretimlerini genişlettikleri için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yeni yatırım planlarını duyurmak için Pazartesi günü bir dizi teknoloji şirketi ile birlikte çalıştı.

Merkezi Armonk, NY ile yazılım şirketi, önümüzdeki beş yıl boyunca ABD'ye 150 milyar ABD doları yatırım yapacağını ve ana çerçevesinin ve kuantum bilgisayarının üretimini desteklemek için 30 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi. Bazıları Amerikan ekonomisinin gücü üzerinde bir çaba olarak istenen duyuru, çip üreticisi Nvidia'nın bu ay 500 milyar ABD doları yatırım yapması ve ABD'deki tüm AI süper bilgisayarlarını üretmesinden sonra gerçekleşiyor.

IBM genel müdürü Arvind Krishna, “Bu yatırım ve üretim katılımı ile IBM'in dünyanın en gelişmiş bilgisayar ve AI işlevlerinin merkez üssü olmasını sağlıyoruz.” Dedi.

IBM ve diğer teknoloji devlerinden gelen vaatlerin tamamen etkili olup olmayacağı görülüyor. İlk dönem boyunca Başkan Trump da dahil olmak üzere büyük şirketler tarafından ilan edilen yatırımlar bazen duyurularında açıklanmamıştır. Wisconsin'de Wisconsin'de Wisconsin'deki Elektronik Üreticisi Foxconn tarafından ilan edilen 10 milyar dolarlık bir proje, Bay Trump tarafından beklentilerin arkasında “dünyanın sekizinci mucizesi” olarak kutlandı.

Duyurular, Bay Trump'ın açılışından bu yana istikrarlı bir şekilde geldi. Dünyanın en büyük çip üreticisi olan Tayvan Yarıiletken Üretim Şirketi, geçen ay, üretim kapasitesini genişletmek ve en gelişmiş yarı iletken süreçlerini Arizona'daki şirkete getirmek için önümüzdeki dört yıl içinde ABD'de 100 milyar ABD doları harcayacağını söyledi. Şubat ayında, Apple'ın genel müdürünün Bay Trump'ı vurmasından günler sonra, şirket önümüzdeki dört yıl içinde 500 milyar ABD doları yayınlamayı ve ABD'de ABD'de 20.000 kişiyi durdurmayı ve şirketin sürecini yapay zekaya koyan makineleri yapmak için Teksas'ta bir fabrika açmayı söyledi.

Ocak ayında, Bay Trump, Openai, SoftBank ve Oracle arasında, şirketin oluşturulmasına rağmen, teknoloji şirketlerinin ABD veri merkezlerindeki önemli yatırımlarına katkıda bulunan bir girişim olan yapay zeka altyapısını hesaplamak için en az 100 milyar ABD doları yaratmak için bir ortak girişim olduğunu açıkladı.

Trump hükümeti, şirketleri Çin'de özel bir hedefle Amerika Birleşik Devletleri'nde daha fazla üretme baskısı altına aldı. Bununla birlikte, Bay Trump'ın ticaret savaşının bir parçası olarak Çin mallarına dayattığı akıllı telefonları, bilgisayarları, yarı iletkenleri ve diğer tarifeler elektroniklerini bağışladı.