İBB’den öğrencilere hem barınma birebir vakitte yarı vakitli çalışma imkânı

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
İstanbul Esenler’deki özel bir yurtta erkek öğrencilere şiddet uygulayan yurt bakılırsavlisinin imgelerinin ortaya çıkması ve tarikat yurdunda kalan Enes Kara’nın hayatına son vermesiyle, tarikat yurtları bir daha Türkiye’nin gündemine oturdu. İstatistiklere bakılırsa son 10 yılda devlete bağlı yurtların sayısı azalırken tarikat-cemaat yurdu ve özel yurt sayısı ise üçe katlandı. Toplumsal medyada da büyük infial yaratan haberlerin tesiri sürerken, çocuklarının barınma sıkıntısına tahlil üretemeyen ailelerin en büyük umudu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açtığı öğrenci yurtları oldu.

“BÜYÜK BİR ŞANS”

Bu yurtlarda kalan kimi öğrenciler 5 Ekim 2021’de İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’ndan “Okulla birlikte sürdürebileceğimiz bir iş” isteğinde bulundu. İstek doğrultusunda İBB İstihdam Ofisleri, öğrencilere yarı vakitli iş imkânları sundu. Bursa’dan gelerek yurtlarda kalan, hem de da İBB’nin çiçek büfelerinde bakılırsav alan 20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi öğrencisi Ece Erdebil, “İstanbul’da kalacak yer maddi olarak büyük bir sorun. İBB yurtları hem uygun fiyatlı tıpkı vakitte imkânları fazla” sözlerini kullandı. Çalıştığı yerden keyifli olduğunu belirten Erdebil, “Beylikdüzü İstanbul Çiçekleri’nde çalışıyorum. Çiçekler içerisinde memnunum. Çalıştığım yerde kendimi inançta hissediyorum” diye konuştu. İş imkânlarının yanı sıra yurtlar aracılığıyla toplumsal aktivitelere de katıldığını belirten Erdebil, “İstanbul üzere bir şehire gelmişken kentin tüm avantajlarını kullanmak gerekiyor. İBB yurdunda kalabilmem büyük bir baht. Burada öğrencilere bedel veriyorlar” formunda konuştu.

Marmara Üniversitesi öğrencisi 18 yaşındaki Hürrem Kıpırtı ise Kayseri’den geldi. İBB yurtlarından evvel öteki bir yerde kaldığını belirten Kıpırtı, “Yedek listeden yurda başvurdum. Çıktığı üzere valizlerimi hazırladım ve gün aydınlandığında yola çıktım” tabirlerini kullandı. İstanbul Çiçekleri’nde işe başlayan Kıpırtı, “Ağır bir iş yükü yok. Çiçeklerle çalışmak beni yormuyor tersine dinlendiriyor” tabirlerini kullandı.

“NASIL GEÇİNECEKSİN DEDİLER”

Diyarbakır’dan gelen Marmara Üniversitesi öğrencisi 18 yaşındaki İlknur Dündar, İBB Florya Toplumsal Tesisleri’nde karşılama nazaranvlisi olarak çalışıyor. İBB’nin öğrencilerin memnunluğu için elinden gelen tüm imkânları seferber ettiğini söyleyen Dündar, “Buraya gelmedilk evvel ‘Nasıl geçineceksin’ demişlerdi, lakin baht bana İBB yardımıyla güldü” tabirlerini kullandı. İstek doğrultusunda öğrencilere staj ayarlandığını belirten Dündar, “İlerleyen vakitte yurtta kalan öğrencilere eğitimleri ve yetenekleri ölçüsünde İBB’nin çeşitli şirketlerinde istihdam bahtı da verilebileceğini öğrendik” dedi.