Hogan, Roe'nun yasalaştırılmasını destekliyor ve zorlu kürtaj yarışı karşısında sola dönüyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Maryland'in iki dönem Cumhuriyetçi eski valisi olan ve bu hafta eyaletin açık Senato koltuğu için partisinin adaylığını kazanan Larry Hogan, Perşembe günü yaptığı bir röportajda kürtaj haklarını federal yasaya dahil edecek yasayı desteklediğini ve kendisini “profesyonel” olarak tanımladığını söyledi. Çok çekişmeli bir yarışa girerken dikkat çekici bir dönüşle “-seçim”.

Sadece iki yıl önce Maryland'de kürtaja erişimi genişleten bir eyalet yasasını veto eden Bay Hogan, aynı zamanda eyalet anayasasında kürtaj haklarının kutsallaştırılması için oy kullanacağını, kasım ayında yapılacak oylamada bir tedbirin geçerli olacağını söyledi. Daha önce her iki konuda da net bir pozisyon almayı reddetmişti.

Bay Hogan, kürtaj haklarını belirleyen 1973 tarihli, şimdi bozulan karara atıfta bulunarak, “Roe'nun ülkenin kanunu haline getirilmesini destekliyorum” dedi. “Sekiz yıl boyunca vali olarak yaptığım gibi, kadınların kendi üreme kararlarını verme haklarını korumaya devam edeceğim. Sanırım Marylandlılar, onlara verdiğimde sözümü tutacağımı biliyor ve güveniyorlar ve ben bu hakları daha önce de korudum. Ve Roe'yu ülkenin kanunu haline getirmek için iki partili bir uzlaşmayı destekleyerek bunu Senato'da tekrar yapacağım.

Kendisini “yaşam yanlısı” mı yoksa “seçim yanlısı” olarak mı değerlendirdiği sorulduğunda Bay Hogan şunları söyledi: “Desteklediğim şeyin tanımı – kadınların kendi kararlarını verme hakkı – göz önüne alındığında, “Bu seçim yanlısı” derdim.

Bu, uzun süredir kürtajla ilgili kişisel görüşlerinin, konunun eyalet hukukuna tabi olduğu yönündeki tutumuna engel olmadığını söyleyen bir Katolik olan Bay Hogan için sola doğru atılmış önemli bir adımdı. Bu hamle, eski valinin, Demokrat Parti'nin Maryland eyaletinde zorlu bir genel seçim kampanyasına hazırlandığı bir dönemde geldi; bu kampanyanın sonucu, Senato'yu hangi partinin kontrol edeceğini belirleyecek.

Demokratlar, partilerinin kürtaj haklarına verdiği desteği ve Cumhuriyetçilerin geçmişteki erişime karşı muhalefetlerini Kongre'nin kontrolüne yönelik kampanyalarının merkezi planı olarak vurgulamak istediklerini açıkça belirttiler ve bu konuda Bay Hogan'a şimdiden meydan okumaya başladılar. konuyu aşağılamak. 2022'de, doktorlar dışındaki tıp uzmanlarının kürtaj yapmasına izin vererek Maryland'de kürtaja erişimi genişletecek bir yasa tasarısını veto etti ve yasa koyucular bunu geçersiz kıldığında yürürlüğe girdi.

Demokratların Senato adaylığını kazanan Prens George'un İlçe Yöneticisi Angela Alsobrooks, “Larry Hogan kendisinin 'ömür boyu Cumhuriyetçi' olduğunu ve seçilirse Cumhuriyetçilere eyalet çapında kürtaj yasağını geçirmek için ihtiyaç duydukları çoğunluğu vereceğini söyledi.” dedi. Salı günü zafer konuşması. “Roe v. Dana.”

Maryland'de Senato'ya seçilen ilk siyahi kadın olmayı amaçlayan Bayan Alsobrooks ayrıca Bay Hogan'ı Şubat ayında bir televizyon röportajında kürtajın kadınlar için “duygusal bir konu” olduğunu söylediği için eleştirdi.

Perşembe günü Bay Hogan, ülke çapındaki kürtaj yasağını desteklemeyeceğini ve 2024 başkanlık seçimini kazananın adaylarını onaylayıp onaylamayacağına karar verirken bir yargıcın kürtajla ilgili önceki kararlarını veya görüşlerini bir “turnusol testi” olarak kullanmayacağını söyledi. bu ister başkan Biden ister eski Başkan Donald J. Trump olsun.

Bay Hogan, “Hukuka uygun olarak doğru kararları vermek için hukuka saygının ve yargısal mizacın ötesine geçen bir turnusol testiyle hiç karşılaşmadım” dedi. “Kimsenin sistemle oynamaya çalışması gerektiğini veya her iki tarafta da kendisini turnusol testine tabi tutması gerektiğini düşünmüyorum.”

Bay Trump'ı sık sık eleştiren merkez sağ Cumhuriyetçi Bay Hogan, masmavi Maryland'deki valilik yarışında iki kez zafer ilan etti ve Demokratların ve bağımsızların çift haneli yüzdeleriyle kazandı. Azınlık lideri Kentucky'den Senatör Mitch McConnell, Demokratların halihazırda muhafazakar eğilimli eyaletlerde sandalyeleri savunmak için mücadele ederken, bir yandan da şu anda yalnızca bir sandalyeyle sahip oldukları çoğunluğu korumaya çalıştıkları bir yılda onu şahsen aday olarak işe aldı.

Bay Hogan daha önce kürtaj konusundaki katı muhafazakar tutumlardan uzaklaşmaya çalışmıştı. 2019'da Roe vs. Wade maçına doğru karar verildiğine inandığını söyledi. Salı gecesi ön seçim öncesinde yaptığı zafer konuşmasında Bay Hogan, kadın seçmenlere güvence verdi: “Söz veriyorum: Üreme sağlığı konusunda kendi kararlarınızı verme hakkınızı korumaya devam edeceğim.”

Demokratlar hemen şüpheci oldular. Eyaletin eski başsavcısı Brian Frosh, sosyal medyada “Eğer buna inanıyorsanız, Key Bridge'i size satmaktan mutluluk duyarım” diye yazdı.

Bay Hogan konuyla ilgili doğrudan sorulardan kaçındı. Mart ayında Axios tarafından Roe'nun kodlanmasını destekleyip desteklemediği sorulduğunda Bay Hogan yalnızca bunun düşünülmesi gereken bir şey olduğunu söyledi. Gergin bir şekilde gülmeden önce, “Bu bir evet ya da hayır değildi” dedi.

Pazartesi günü Haber'ın konuya ilişkin tutumu sorulduğunda Bay Hogan şunları söyledi: “Eminim ki bu, önümüzdeki altı ay içinde konuşacağımız konulardan biridir.”

Bay Hogan'ın, kendisinin ve Bayan Alsobrooks'un kendi partilerinin adaylıklarını ilan etmesinin üzerinden 48 saatten az bir süre geçtikten sonra kürtaj konusunda partisinden kopma kararı, Cumhuriyetçi ön seçimleri arkasında kazandıktan sonra sola doğru hesaplanmış bir hareket gibi göründü. Genel seçimi kazanmak için Bay Biden'ın destekçilerinin büyük bir kısmının parti sınırlarını aşarak ona oy vermesi gerekecek.

Duyuruya rağmen kendisi, kürtaja erişim konusunda hâlâ, göreve geldiği ilk günde bir dizi kürtaj kısıtlamasını yasaklayan Demokrat Parti'nin tasarısı olan Kadın Sağlığını Koruma Yasası'nı destekleyeceğini söyleyen Bayan Alsobrooks'tan daha muhafazakar bir tutum sergiliyor. yardım desteği .

Mevzuat, kürtaja erişimi ülke çapında koruyacak ve Roe'daki korumaları basit bir şekilde düzenlemenin ötesine geçerek, kürtaj kısıtlamalarının uzun bir listesini açıkça yasaklayacak. Bunlar arasında, Yüksek Mahkeme'nin çığır açan kararının ardından eyaletler tarafından yürürlüğe konan ve sürece erişimi ciddi şekilde kısıtlayan bazı uygulamalar da yer alıyor.

Bay Hogan Perşembe günü yaptığı açıklamada, kürtaj haklarını Roe'nun ötesine taşıyacağı için bu tasarıyı desteklemediğini söyledi. Ancak itirazının ideolojik olmaktan çok pratik olduğunu söyledi. Bir tasarının Senato'dan geçmesi için neredeyse kesinlikle partinin Meclis'teki iki kürtaj hakkı destekçisi olan Maine Senatörleri Susan Collins ve Alaska Senatörleri Lisa Murkowski gibi merkezci Cumhuriyetçilerin oylarına ihtiyacı olacak.

Hogan, “Her zaman uzlaşmanın daha iyi olduğuna inandım ve her iki tarafın da aşırı pozisyonlarını uygulayabileceğini düşünmüyorum” dedi.

Senato Demokratları 2022'de tedbirlerini ilerletmeye çalıştı ancak Yüksek Mahkeme'nin Roe'yu devirmeye yakın olduğunu gösteren bir görüş taslağının sızdırılmasının ardından başarısız oldu ve ertesi ay bunu yaptı. Tasarı ilerlemek için gereken 60 oyu alamadı.

Bay Hogan, bunun yerine, fetüsün yaşayabilir hale gelmesinden önce kürtaj hakkını koruyacak mevzuatı oluşturmak için iki partili bir koalisyonun parçası olarak çalışacağını söyledi; bu standart, Yüksek Mahkeme Roe'yu bozana kadar ulusal yasaydı. Bayan Collins tarafından önerilen bir yasa tasarısının, Senato seçimini kazanması durumunda yasama tartışmaları için “mantıklı” bir başlangıç noktası olacağına inandığını söyledi.

Bu tedbir, kadının kürtaj hakkına “aşırı yük” getirecek her türlü kısıtlamayı yasaklayacak. Kullanılan dil, Yüksek Mahkeme'nin 1992'de Planned Parenthood v. Casey, Roe davasındaki temel görüşün şu olduğunu tekrar doğruladı: Eyaletler, fetüsün yaşayabilirliğinden önce kürtajı yasaklamamalıdır.

Ancak Demokratlar ve kürtaj hakları savunucuları, Bayan Collins'in tasarısını dişsiz bularak reddettiler ve yasanın eyaletlerin neleri yapıp neleri yapamayacağına dair net bir rehberlik içermediğini ve bir fetüsün doğumundan önce kürtajı açıkça hariç tutmadığını ya da yasaklamadığını belirttiler. kürtaj yöntemlerini yasaklayın.

Bay Hogan ayrıca, o zamanlar “kadınların sağlığını ve yaşamını tehlikeye attığını” söylediği Maryland'in kürtaj yasasını veto etme hakkının da yanında olduğunu söyledi.

Bay Hogan röportajda “Önemli bir tıbbi prosedürde zamanı geri almak istiyor muyuz?” dedi. “Lisanslı tıp uzmanı olmayan kişilerin bunu yapması gerektiğini düşünmüyordum ve hala aynı şekilde hissediyorum.”

Jess Bidgood raporlamaya katkıda bulunmuştur.