Hindistan’da bir kişi 12. doz Covid-19 aşısı olmaya çalışırken yakalandı: Güzel bir şeyden en düzgün biçimde yararlandım

celikci

Active member
Hindistan’da bir kişi 12. doz Covid-19 aşısı olmaya çalışırken yakalandı: Güzel bir şeyden en düzgün biçimde yararlandım
Hindistan’da 84 yaşındaki emekli bir postane çalışanı Brahmadeo Mandal, en az 11 defa Covid-19 virüsü aşısı yaptırdığını açıklarken, her seferinde ‘daha yeterli hissettiğini’ öne sürdü.

Sözcü’de yer alan habere bakılırsa Mandal’ın farklı aşı merkezlerine giderek ve her seferinde akrabalarının telefon numaralarını ve kimliklerini vererek sıhhat çalışanlarını ve devlet izleme sistemini atlattığı düşünülüyor. Bu sayede yakalanmamayı başaran adam, en az 11 kere Covid-19 aşısı yaptırdığını sav etti.

‘İYİ BİR ŞEYDEN EN YETERLİ FORMDA YARARLANDIM’

İngiltere merkezli The Times gazetesinin haberine bakılırsa, Mandal 12’inci dozu yaptırmaya gittiği sırada tespit edildi ve yetkililer soruşturma başlatıldığını deklare etti. Mandal gazetecilere verdiği demeçte, ‘iyi bir şeyden en yeterli biçimde yararlandığını’ söylemiş oldu. 84 yaşındaki adam “Hükümet şahane bir şey yaptı. Ben aşıdan hayli faydalandım. Bu yüzden tekrar yine alıyorum.” dedi.

Mandal, kronik sırt ağrısını ‘tedavi etmenin’ haricinde, Şubat ayında birinci dozunu aldığından beri her vakit yaşadığı soğuk algınlığı ve öksürük sorunlarından de kurtulduğunu söylemiş oldu. Mandal, “İlk dozdan beri hastalanmadım. Kendimi daha fit ve sağlıklı hissediyorum” dedi.

ARGÜMANI YANLIŞSIZ MU?

Mandal’ın kuşku uyandırmamak için Hindistan’ın doğusundaki Bihar’ın Madhepura bölgesindeki farklı aşı merkezlerine gittiği söyleniyor. 84 yaşındaki adamın Eylül ayı içerisinde üç doz aşı yaptırdığına inanılıyor.

Fakat, kaç doz aldığını kanıtlayan sertifikaları olmadığı için lokal basında çıkan haberler, argümanları hakkında kuşku uyandırdı. Bölge sivil cerrahı Amarendra Narayan Shahi, Hindistan gazetesi Press Trust of India’ya verdiği demeçte, “Adamın savlarının bir nebze yanlışsız olup olmadığının ortaya çıkarılması gerekiyor” dedi. (Sözcü)

ALINTIDIR