Hilmi Daşdemir’in ‘Hanımefendi üzere davranın’ dediği Gülay Yedekci: ‘Onların asıl kederi Atatürk kadınlarıyla’

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Kübra Par’ın sunduğu ve Habertürk’te ekrana gelen ‘Açık ve Net’ programında, CHP 26. Periyot Milletvekili Doç. Dr. Gülay Yedekci, Optimar Şirketi Lideri Hilmi Daşdemir tarafınca amaç alındı.

Daşdemir’in Yedekci’ye ithafen söylemiş olduği “Hanımefendi üzere davranın” tabirleri toplumsal medyada reaksiyon çekti. Kübra Par, Hilmi Daşdemir’den “Hanımefendi üzere davranın” kelamlarından dolayı özür dilemesini istese de Daşdemir, o ifadeyi kelamının kesilmemesi için dediğini belirterek özür dilemeyi reddetti.

Söz konusu tartışma gündemdeki yerini korurken; CHP 26. Periyot Milletvekili Doç. Dr. Gülay Yedekci, yaşananları Cumhuriyet‘e anlattı.

KADINLARIN KONUŞMASINA ALIŞIK DEĞİLLER”

“Kimse kimseye nasıl konuşacağını söyleyemez”
diyen Yedekci, “Hiç alakası yokken, evvel ‘Hanımefendi üzere konuşun’ dedi. daha sonra ‘haddinizi bilin’ dedi. ‘Hanımefendi üzere konuşun’ diye kimse kimseye diyemez, ayrıyeten had bildirmek ne demek? Bunlar, bayanların konuşmasına alışık değiller, istemiyorlar bayanların konuşmasını. Ve doğruların konuşulmasına da alışık değiller” sözlerini kullandı.

Yedekci şöyleki devam etti:

“Dün ortaya çıktı elektriklerin kesik olduğu ve Genel Lider (Kılıçdaroğlu) tarafınca verilen bilginin hakikat olduğu. Bunlar ortaya çıkınca agresifleştiler. Kendi agresifliklerini de, güya biz agresifleşmişiz diye yansıtmaya çalıştılar.”

“İBB BAŞKANLIĞI’NIN ALINMIŞ OLMASINI HALA SİNDİREMEDİLER”

“Temelde bunların en büyük sorunları, hanımın onların karşısında konuşabiliyor bulunmasına hala tahammül edemiyor olmaları” diye konuşan Yedekci, “Tabii genel siyasete baktığımızda da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın alınmış olması, hala onların asla sindiremedikleri bir şey” dedi.

“ASLINDA BENİ DEĞİL, BÜTÜN BAYANLARI SUSTURMAK İSTİYORLAR”

Yedekci, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Kimse kimseye nasıl konuşacağını söyleyemez. Ayrıyeten ‘Haddinizi bilin’ ya da ‘Bir hanımefendi üzere konuşun’ ne demek? Hanımefendiler diğer türlü beyefendiler öteki türlü mü konuşuyor? Bayanlar öteki türlü, erkekler diğer türlü mü konuşuyor? Biz bunun çeşitli versiyonlarını da yaşadık. ‘Hamile bayan sokağa çıkamaz’dan başlayın da, bir başbakan yardımcısı tarafınca Meclis’te ‘Bir bayan olarak sus’ denmesine kadar.

Aynı biçimde benim de herbiçimde orada susmamı beklediler. Ben yalnızca kendi adıma değil, Türkiye’de konuşamayan milyonlarca bayan ismine da ekranlarda çıkıp konuşuyorum. Kimse o açıdan beni susturamaz. Aslında Gülay Yedekçi’yi değil, aslında bütün bayanları susturmak istiyorlar.”

“DENİZ ZEYREK İLE DE TARTIŞTILAR”

Program sonunda da Daşdemir ile bir tartışma yaşadıklarını belirten Yedekci, “Son iki cinste bana hiç kelam vermediler. daha sonra, Deniz Zeyrek ile de tartıştı Daşdemir. Deniz Zeyrek’e de gazetecilik dersi vermeye çalıştı. Deniz Zeyrek de ‘Ben 30 yıldır gazetecilik yapıyorum, sizden ders alacak halim yok’ dedi” tabirlerini kullandı.

“SİYASET YAPIYORSUN’ DEDİ, BENİM İŞİM SİYASET”

daha sonra, sıranın kendisine geldiğini ve Kübra Par’ın sorusuna yanıt verdiğini aktaran Yedekci, “Daşdemir, çabucak ‘Siz siyaset yapıyorsunuz’ üzere bir şey söylemiş oldu. Kendileri yapınca siyaset olmuyor, ben yapınca siyaset oluyor. Ayrıyeten, ben siyasetçiyim, sen araştırmacı olarak çıkıyorsun oraya. İsminin altında araştırmacı yazıyor. Ben aslına bakarsanız siyasetçiyim, benim işim siyaset. esasen beni oraya çağırma münasebetleri o. Lakin onlar, isimlerinin altına ‘araştırmacı’, ‘anketçi’ falan yazarak, tarafgir olduklarını gizleyebileceklerini sanıyorlar. Onların yaptığı siyaset olmuyor doğal. Orada da ağzının hissesini verdim” diye konuştu.

“KÜBRA PAR’IN YAPABİLECEĞİ ÖTEKİ BİR ŞEY YOKTU”

“Ben programı terk edecektim, o denli bir beşerle birebir programda olmak istemedim” diyen Yedekci, “Özür diyeceği söylendi. Kübra Hanım da şeyi atladı, Daşdemir bir orta ‘Haddinizi bilin’ dedi birkaç kez. Orayı atladı. Ancak bir daha de orada, nezaketen ‘Benim için kalır mısınız? Özür dilerim’ dedi. ‘Ben konuğum ismine özür diliyorum’ dedi, çok nazik bir üslupla özür dilemiş oldu. O bakımdan Kübra Par’ın yapabileceği diğer bir şey yoktu” kelamlarını kullandı.

“ONLARIN ASIL SIKINTISI ATATÜRK KADINLARIYLA”

Yedekci, “Bunlar, bayanların, kendi belirledikleri alanda ve kendi istedikleri biçimde yaşamalarını istiyorlar. Ancak unutuyorlar ki biz seçme ve seçilme hakkını Atatürk’ten aldık. Erkek ve bayanın eşit kurallarda konuşabilmesi, yaşayabilmesi hakkını da Atatürk’ten aldık. Onların asıl sorunları Atatürk kadınlarıyla” tabirlerini kullandı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR TROLL SALDIRISI ALTINDAYIM”

Sosyal medyada önemli bir troll saldırısı altında olduğunu aktaran Yedekci, dedi.

Yedekci, kelamlarını şu biçimde noktaladı:

“Benim o adama (Hilmi Daşdemir) söyleyebileceğim aslında tek bir şey olabilir. O adamla savaşamayız zira benim silahım bilgim ve zekam. O adamda o yok, yapacak bir şey yok.”