Hentbolcu Yunus Özmusul, gençlere örnek oluyor!

Anje

Global Mod
Global Mod
Güney Kore’nin SK Hawks grubunda oynayan ulusal hentbolcu Yunus Özmusul, yurt haricindeki başarılı performansıyla altyapıdan yetişecek genç atletlere örnek oluyor.

Yunus Özmusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hentbolla birinci tanışmasının ilkokulda ablasının hentbol idmanlarını ve maçlarını takip ederek olduğunu, 9 kardeşli bir ailede yetiştiğini belirterek, “Önce futbol kaleciliği yapıyordum, lisanslı futbol kalecisi olarak devam ederken, beraberinde hentbol maçlarında da oynadım. Liseye giderken annemin karşı çıkmasına karşın hentbolu tercih ettim.” diye konuştu.

Profesyonel hentbola 2006 yılında Anadolu Üniversitesi ile başlayan 33 yaşındaki deneyimli kaleci, şu biçimde devam etti:

“2007-2012 senelerında Maliye Ulusal Piyango ile anlaşarak Ankara’ya geldim. O devir genç ulusal ekibe seçildim, Kastamonu’da yapılan genç ulusal maçlarında birinci kez maçlarımı TRT’den izleyen annem fazlaca memnun oldu ve yine annem ile görüşmeye başladım. Ailem daha sonrasında her vakit takviye oldu. Bu ortada eğitime de devam ettim, Gazi Üniversitesi İrtibat Fakültesini kazandım. O sıra Ankara’da kalacak yer sorunu yaşadık, spor salonunun masaj odasında bile bir dönem boyunca konakladığım oldu. Gazi Üniversitesi’nden mezun oldum, şu anda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Vücut Eğitimi Kısmı’nda yüksek lisansa devam ediyorum.”

Yunanistan’da oynarken asker selamından dolayı mukavelesi feshedildi

Başarılı hentbolcu, Türkiye’de oynarken Beşiktaş ile çıktığı birinci Şampiyonlar Ligi küme maçında Kopenhag müsabakası öncesi heyecandan uyuyamadığını, bu maçta yaklaşık 6 bin Beşiktaş taraftarının tezahüratlarda bulunmasını da unutamadığını belirtti.

2019 yılında Yunanistan temsilcisi AEK’e transfer olan ulusal kaleci Yunus, A Ulusal Erkek Hentbol Grubu’nun, 2021 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri’nde Belçika’yı mağlup etmesinin akabinde kadro arkadaşlarıyla asker selamı vererek Türk askerlerine dayanak olmaları daha sonrasında AEK’in mukavelesini feshetmesine ait de şunları söylemiş oldu:

“Eskişehir’de oynanan ulusal maçın akabinde yaptığımız asker selamı niçiniyle Yunanistan’da sıkıntılar yaşadık. Çok fazla baskı gördük, vefat tehditleri aldık ve ayrılarak tekrar yurda döndüm. ondan sonrasında Macaristan’da Oroshazi FKSE-LINAMAR grubuyla anlaştık.”

Yunus, Kovid-19 salgın periyodunda yaşadığı enteresan bir olayı da şu biçimde anlattı:

“O devir Kovid-19 salgını niçiniyle liglere orta verildi. Türkiye’ye dönmek istedim ancak uçuşlar iptal. Akabinde Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giriş yapmaya çalıştım. Gecenin bir yarısı taksiyle hudut kapısına geldik, elimde çanta hudut kapısına gelince, salgın tedbirleri kapsamında girişimize müsaade vermediler, 15 gün Tekirdağ’da devlet hastanesinde karantina kaldıktan daha sonra geri dönüş yaptım.”

Yunus, Türkiye’de Anadolu Üniversitesi, Maliye Ulusal Piyango, Beşiktaş, Göztepe, Spor Toto, Almanya’da VB 1898 Bittenfeld Stuttgart, Macaristan’da Oroshazi FKSE-LINAMAR, Yunanistan’da AEK formaları giydikten daha sonra şu an Güney Kore ekibi SK Hawks’te oynamaya devam ediyor.