HDP binasındaki cinayetin sanığı bir daha hakim karşısında

ahmetbeyler

Active member
Verilen ortadan daha sonra duruşmaya devam edildi. Kelam verilen sanık Onur Gencer, “HDP kapatma davası iddianamesinin belgeme eklenmesini istiyorum. Bunun yanında Poyraz ailesinin terörle irtibatının araştırılmasını istiyorum. Gördüğüm kabuslardan ötürü kinlendiğim için kanlı saldırıyı gerçekleştirdim. Annemin vefatının akabinde PKK ve şehitlerimizle ilgili kabuslar görmeye başladım ve bu planı başıma koydum” dedi. Sanık avukatı ise Gencer için tam teşekküllü bir devlet hastanesinden rapor alınmasını ve HDP’nin kapatılması için açılan davanın iddianamesinin belgeye eklenmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, her iki talebi de reddetti.

Savcı, çabucak sonrasında temel hakkında mütalaasını sundu. Temel hakkında mütalaada sanık Gencer’in HDP Vilayet Teşkilatı ve bireylere ateşli silahla hücum yapmak için binaya birden çok defa gidip keşif yaptığı, olayda kullandığı tabancayı satın aldığı, atış poligonunda fiyatlı olarak silah kullanma dersi aldığını, bu niçinden de olayı tasarladığı belirtti. Savcı, Gencer’in olay günü taksiyle HDP İzmir Vilayet Binası’na gelip evvel binaya, daha sonra parti teşkilata girip yanındaki tabancayla fazlaca sayıda ateş ederek Poyraz’ı öldürdüğü, teşkilat ortasındaki eşyalara ziyan verdiğini de belirtti. Sanıkta bir adet ruhsatlı tabancayla bir bıçak ele geçirildiği de temel hakkında mütalaada yer aldı. Savcı, temel hakkında mütalaasında sanık Gencer’in ‘tasarlayarak taammüden öldürme’, ‘iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme’ ve ‘siyasi partiler yahut meslek kuruluşlarının kullanmasında olan bina, tesis yahut eşyaya ziyan verme’ kabahatlerinden ağırlaştırılmış müebbet mahpus ile 7 yıl mahpus cezası istedi.

Sanık avukatı, temel hakkında mütalaaya savunma yapmak için müddet talebinde bulunurken, mahkeme orta sonucunı deklare etti. Heyet, Gencer’in tutukluluk halinin devamına, avukatın müddet talebinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşma bugün olduğu üzere bir daha Aliağa Şakran Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda yapılacak.